Masal Bu Ya!

Masal Bu Ya!
Masal Bu Ya!
Judith Liberman
Judith Liberman

Masal Bu Ya!

Büyüklere masal ve ilham için

Fransız anlatma uzmanı Judith Liberman'ın programında Anadolu'dan ve dünyanın dört bir yanından masallar yayınlıyor, kulaktan kulağa yayılsın istiyoruz. Çünkü biz unutulmaya yüz tutmuş masalları seviyor, unutulmasın istiyoruz.

Judith Liberman, Fransa’da masallarla büyüdü, “anlatma sanatı” eğitimi aldı. Paris ve New York’tan sonra Türkiye’de küçüklere ve büyüklere masallar anlatıyor. Hem de dünyadaki farklı ülkelerden farklı kültürlerden farklı versiyonlarına dikkat çekerek... Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, UNESCO, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla “masal” üzerine projeler yürütüyor.

NTVRadyo’da "Masal Bu Ya" programına 2015 yılında başladı. Bu programda aslında büyüklere masal anlatıyor; Anadolu’dan ve dünyanın dört bir yanından farklı versiyonlarına, mesajlarına dikkat çekiyor; masallarını şarkılarla, çaldığı birbirinden ilginç, bazıları el yapımı enstrümanlar çalarak süslüyor. Bu konuda bir dönem müziğiyle Tahir Ayne'nin, daha sonra ise Gözde Berberoğlu'nun Judith Liberman'a eşlik ettiğini teşekkürlerimizle ekleyelim.


Masallarıyla ilham veren Judith Liberman zaman zaman yine aynı amaçla ve gündemle bağlantılı olarak konuklar da alıyor programına. Pedagog, eğitimci, psikolog, yazar, müzisyen, şair, oyuncu... Konuklarıyla masalların gücü, yaşam ve ilham üzerine, iletişim, anlama, dinleme, fark etme. yavaşlama, bütün bunların yolları üzerine konuşuyor. 


Büyükler için “Masal Terapi”, “Masallarla Yola Çık” ve "Bir Masal İyi Gelir" adlı 3 kitabı olan Judith Liberman çocuklar için ilk masal kitabını kızı Mira’ya birinci yaş günü hediyesi olarak yazdı: "Önce hayal". Çocuklar için ikinci masal kitabı da raflarda: "Taş Masalı".

Podcast

Masal Bu Ya!

#masalbuya
Hayatın kaynağını gözden kaçırınca...
Karanlık oldu. Dünyanın sonunun geldiğini anladılar.
Ama tüm canlılar, hayat devam etsin, dünya dönsün istiyorlardı.
Çığlıklarını bir adam duydu; Dokumacı.
Ve zamanı yarattı.
Ama sadece 1 gün yetecek kadar.
Her karanlığın ardından yine yeni bir gün.
...
Judith Liberman, ses tasarımcısı Dr. Oğuz Öner eşliğinde yeni yıl masalını anlatıyor.
İyi dinlemeler.

Masal Bu Ya!

Orff herkesin müzik yapmasını kolaylaştıran bir şemsiye. Oyunla müzik, dil, hareketi bir araya getiren üçgeninde çocukta var olan yaratıcılığı ortaya çıkaran bir form. Judith Liberman’ın konuğu Orff çalgıları üreten, pedagojik çalgı yapım eğitimi veren yazar, müzik eğitimcisi, çocuk ozanı Onur Erol. Pandemi döneminde çocuklara her hafta online konser veren Onur Erol hikayelerini, konserlerini, eğitimlerini anlatıyor ve şarkı söylüyor. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Judith Liberman’ın bu hafta gündemi; Dünya Çevre Günü nedeniyle doğa ve çocuk. Toprağa çıplak ayakla basarak koşup oynayan çocuğun farkı ne? Topraklanmak ne demek? Peki bilinmezliklerle dolu, masallarda korkutucu olabilen doğada, ormanda çocuk için mikroplu ya da zehirli olan, risk taşıyan şey ne? Peki kirlenmek çocuğa ne kazandırır? Judith Liberman bütün bu soruları, çocuk – doğa ilişkisini çocuk gelişimi uzmanı olan konuğu Funda Turhan’la konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Çocuk duvarı aşamaz, ama hayal edebilir. Ve hayaller sınır tanımaz! Ayşegül Dede yeni bir masal kitabı serisiyle Judith Liberman’ın konuğu oldu. Terapilerinde hazırladığı ödevlerden çıkan bu 3 yeni masal kitabını anlattı; çocuklara merak etmeyi, özgürlüğü, sınırları aşmayı ve mutlu olmayı anlatmanın yollarını konuştular. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Kendisi de sosyal medya kullanıcısı olan Judith Liberman diyor ki; “Sağlıklı beslenen bir ailede büyüyen çocuk, sağlıklı beslenmeyi öğrenir.” Yani örnekle öğretiyoruz. Peki siz sosyal medyayı nasıl öğrendiniz, çocuğunuza nasıl örnek oldunuz? Kurallarınız var mı? Kavga ediyor musunuz? Ya güvenlik? Tacizden korunma?! Judith Liberman’ın konuğu “İnternet Sır Tutmaz” kitabının yazarı Nurseli Tamer. Siber zorbalık kurbanı 16 yaşındaki Amanda Todd’un hikayesinden başlayarak interneti, sosyal medyayı, olası tehlikeleri ve sağlıklı kullanım kurallarını konuşuyorlar, tavsiyeler veriyorlar. Cover art: Edmon De Haro

Masal Bu Ya!

Biz çocuğu parka götürür, ama orada “Koşma, yapma” diye uyarırız. Peki dört duvarın içinde nasıl genişleyeceğiz? Hayallerimizdeki sınırları nasıl kaldıracağız? Birbirimizi nasıl hissedeceğiz? Judith Liberman, Yeşim Cimcoz’la konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Herkes oyuna! Bulutla ya da dağınık kıyafetlerle oyuna davet! Oyun, insanın ana dili ve çocuk ya da yetişkin, her insanın en temel ihtiyaçlarından biri. Judith Liberman bugün “Her Yerde Oyun” ve “Bu bir masal mı?” adlı kitabın yazarları Elif Konar Özkan ve Ümit Yaşar Özkan’la büyüklerin oyuna yeniden girme zamanının geldiğini konuşuyor, oyun önerilerini paylaşıyor. Günün masalı konuklardan: Biricik Masal. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Filmlerde izlediğimiz çaresiz gezegen senaryosu ne zaman gerçeğe dönüştü? Film setlerinden süper kahramanlar gelip gezegenimizi kurtaramıyorsa bizler gündelik kahramanlar olabilir miyiz? Dünyayı değiştirmeye tabağımızdan başlayabilir miyiz? Acaba dünyanın sorunu çok tüketmek mi çok üretmek mi? Doğada gerçekleşen ahenk ve döngü bizim yaşamımızda da var, bunu daha etkin deneyimlemek için modeller ve egzersizler günlük yaşamımıza uygulanabilir. Judith Liberman bu bölümde Aylin Gezgüç’le kapsamlı ve sıcak bir gezegen turuna çıkıyor. “Dünyayı Ben mi Kurtaracağım” kitabı ekseninde; filmlerden, bilimsel verilerden, günlük pratiklerden, çocuklardan, ahtapotlardan, pozitif döngüden söz ediyorlar. İyi dinlemeler.

Masal Bu Ya!

Pandeminin getirdiği belirsizlik ile başa çıkmak için genellikle iki eşlikçi var; meşguliyet ve telaş. Boş zaman hayalleri kurarken içinde bulunduğumuz koşuşturma halini dengelemek için neler yapabiliriz? Birçok rol üstlenirken sınırlarımızı nasıl belirleyebiliriz? Şehirlerimizin ve alışkanlıklarımızın bedenimiz ve ruhumuz üzerine etkisinden bahsederken; Ankara "oturuyor", İstanbul "koşuşturuyor" çare belki de İzmir'de "çimlerde" diyor Judith... Judith Liberman bu bölümde Klinik Psikolog Şencan Çınar ile pandeminin psikolojisi üzerine sohbet ediyor. İyi dinlemeler.

Masal Bu Ya!

Judith Liberman bu bölümde Gün Işığı Kitaplığının kurucularından, yazar Mine Soysal ile sohbet ediyor. Birlikte önemli bir sorunun peşine düşüyorlar; İyi bir okur var etmek istiyorsak nereden başlarız? Köy Enstitüleri zamanında öğretmenlerin yıl içerisinde yirmi dört kitap okuma yaptırımından bahis açıp, bugünün çağdaş okurlarına nasıl ulaşılabileceği ile ilgili formüller sunuyorlar.

Masal Bu Ya!

1 çocuk, 9 kitap, sayısız resim... Judith liberman'ın bölüm konuğu, çocuklardan aldığı ilhamı çocuklarla paylaşan Ezo Sunal. İki "oyuncu" anne dünyanın merkezine oyunu koyduklarını düşleyip sohbet ediyorlar. Sevip kaybettiğimiz, bulduğumuzda sahiplendiğimiz çocukluk düşlerimizden, gülüşlerimizden, müzikten, masallardan, yaşamın başlangıcından örnekler veriyorlar. Mükemmelliği aramanın yoruculuğu, hata yapmanın yaratıcılığa yol açan güzel aralığı ve kendini insanca kabullenebilmenin samimiyeti... Şöyle söylüyor Ezo Sunal anneliğiyle ilgili kendine telkin verirken; "Kendin ol ve tadını çıkar, çabuk geçiyor günler." "Günler uzun, yıllar kısa." Keyifli dinlemeler.

Masal Bu Ya!

🎈 Judith Liberman ve Ceyda Düvenci'den etki gücümüzü farketmek ve sevgiyi paylaşmak üzerine meraklı bir sohbet. Dijital çağda yalnızca iç sesimizle var olabilmemiz ne kadar mümkün? Bunu gerçekleştirebilirsek ne olur? Cesaret, inanç ve sevgi, bu bölümde çocuklar, kadınlar, anılar ve kitaplar var. İyi dinlemeler. 🎉

Masal Bu Ya!

"Vahşi şeylere dair evcil bir dil kullanmaya gerek yok artık." Ölüme tanıklık etmek için bir yakınımızın ölmesine gerek yok, hayatın anlamını ölüm üzerinden aramak biraz da insanca bir öze yaklaşım hali. Maruz kaldığımız kurguların hayatımıza iz düşümleri adımlarımızı nasıl etkiler? Hikayeler canlıysa ve bir ırmak gibi içine düşebilirsek, ölümle olan ilişkimizin dinamiği değişir mi sahi? Çocuklara ölümden nasıl bahsetmeli? Ya da ilkin yetişkinler kendi yasına mı bakmayı öğrenmeli? DNA'mıza uygun hayatlar yaşamıyoruz ve bu yüzden çok normal bir refleksle kendimizi kapatıyor ve korumaya alıyoruz. Anlatının sihrinden faydalanıp farkındalıkla olan ilişkimizi neye dönüştürmeli? Rahatsızlık vermeden birlikte rahatsız olmayı sahiplenenlerin öyküsü; Ağıtların Tanrısı... Judith Liberman bu bölümde Hayal Gücünün Poetiği üzerine yüksek lisans çalışmalarını sürdüren, 2014 yılında yönetici görevinden ayrıldıktan sonra kadın girişimciliğini destekleyen iki oluşumda yatırımcı olarak yer alan, fizyoloji ve sinir sistemi alanlarında uzmanlaştığı farklı protokoller çerçevesinde kadim hikâyeler üzerinden, bilgelik, aşk, ölüm ve özgürlük gibi insan olmaya dair konularda grup ve yaş dinamiğine göre değişen çalışmalar yapan; Sepin İnceer ile sohbet ediyor.

Masal Bu Ya!

Çocuklar için düşün yetişkinler için hareket et, peki ya genç yetişkinler? Anne babasını gözlemleyip, bu hayatı mı yaşayacağım diye endişelenenler, henüz ne yaşadığını idrak edemeyenler, yaşamdan zevk alanlar, yaşamı zevkli hale getirenler... Arada kalan bu gençler aslında ayna görevi görürler. Judith Liberman, genç yetişkinler için üreten Füsun Çetinel ile sohbet ediyor. Çocukluktan sonra girilen tünel, gençlerin kurduğu cümleler. Sahiplendiğimiz mesafeler ve yarattığı etkiler... Pandemi ile birlikte değişen oyun alanlarında gençler ne yaşıyor? "Anı" yaratabilecek anlar için neler mümkün? Evin salonu sahneye dönüşürse ne olur? Tutkular, yemekler, sorumluluklar ve yaratıcılığı tetikleyen özgür alanlar Masal Bu Ya'nın bu bölümünde bulacağınız işaretlemeler. İyi dinlemeler.

Masal Bu Ya!

Duygu ve düşüncelerimizi yargılamadan, kendimizi manipüle etmeden hakkımızı teslim etmek mümkün mü?

Masal Bu Ya!

Uyuyan güzel uyanmak için prensin öpücüğünü değil de yüzyıl döngüsünü bekliyor olabilir mi? Kulenin etrafını saran çalıları bir rahim gibi okumak, yıllardır yargılanan uyuyan güzeli rahim bilgesi yapar mı? Judith Liberman, bu bölümde, bütüncül kadın sağlığı üzerine çalışmalarını sürdüren Selen Çağlayık Eloğlu ile sohbet ediyor. Değişen kadın masallarından, modern tıp ve ayinsel bilginin dengesinden, bilginin kopukluğundan ve lohusalıktan; kadın olmaktan konuşuyorlar. Bu bölümde "neden bize değil de, Google'la soruyorsunuz her şeyi" diyen anneler, aşka uyanan prensesler, şiirler var. Durma, dinlenme, dağılma ve tüm haklarıyla, bebekle doğan bir kişiyi daha görünür kılıyorlar, bir anne olarak kadını. İyi dinlemeler.

Masal Bu Ya!

Masalcılar bazen bilmece ile başlarlar hikayeye; bilmecelerden, evimizin önündeki ağaçtan, yeni doğmuş çocuklardan, kurtlarla koşan kadınlardan, sandığa benzer kafamızdan, ihtiyacımız olan örüntülerle; simgelerle kafamızı havalandırıyoruz. Judith Liberman bu bölümde yoga eğitmeni, refleksoloji ve numeroloji uzmanı, masalcı Muzaffer Elif Öney ile simgesel yaşamın keşfi üzerine sohbet ediyor. İyi dinlemeler.

Masal Bu Ya!

Judith Liberman, sevgililer gününü bir masalla kutluyor. "Hayat, paylaştıkça lezzetlenir." "Bahçelerinden bereket taşan bir köy vardı. Fakat bu köyde her evin etrafı kalın duvarlarla çevriliydi, kimse paylaşmayı bilmezdi. Derken köye bir gezgin geldi. Cebinden bir taş çıkardı, meydanda ateş yaktı, başladı çorbasını pişirmeye. Köylüler yavaş yavaş toplandılar kazanın başına, lezzet kattılar çorbaya..."

Masal Bu Ya!

Judith Liberman bu bölümde, Klinik Psikolog Berrak Artemiz ve Yaratıcı Drama Eğitmeni Suat Güneş ile "Oyunlar Kitabı"nı konuşuyor. "Yaşlandığımız için oyun oynamayı bırakmayız, oyun oynamayı bıraktığımız için yaşlanırız." diyen Bernard Shaw'a selamla, bir düş işi olan oyunun yetişkinlerin dünyasındaki etkilerini duyabileceğiniz bu programda bir sorunun peşine düşülüyor; "yetişkinlerin oyun oynamaya ihtiyacı var mı?" Yaşam sevinciniz çoğalsın, keyifli dinlemeler.

Masal Bu Ya!

Kırmızı ipe tutunan kadınlar ne arıyor? Şifa birlikte, bir araya gelmekle mi olur? Kendimiz için kişisel gelişim yaratabiliriz ama ya dünyanın dengesi bozulmuşsa, nasıl fark yaratacağız? Kişisel gelişimi, sürdürülebilir kılmak mümkün mü? Judith Liberman, kadim bir ritüel olan "kadın çemberi"ni bugünün modern hayatında uygulayan ve bu alanda Türkiye’de akla gelen ilk isim Filiz Telek’i konuk alıyor; yeni kitabı "Kadınlar Şifadır" üzerine konuşuyor. İkinci bölümde "Deli Eden Suyun Masalı" var. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Yılbaşı, yani kış mevsiminin ortası yeni kararlar almak ve harekete geçmek için doğru zaman mı? Sıfırdan başlamak mümkün mü? Bazen o kadar çok değiştirmek istediğimiz şeyler, neden bir türlü değişmiyor? Judith Liberman bu konuları Psikiyatrist İlker Küçürparlak ile konuşuyor. Sohbetin ardından "Görebiliyorum Masalı"nı anlatıyor. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Yetenek ile yetkinliğin farkı ne? Geleceğin ihtiyaçlarıyla örtüşen yetkinlikler hangileri? Peki beynimizi daha iyi nasıl kullanabiliriz? Bilmeniz gereken cevaplar var. Öğrenmek, yaratıcılık, analitik düşünmek, yenilik, inanmak, masallar… Judith Liberman bütün bunları biyofizikçi Dr. Kerem Dündar ile konuşuyor. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

"Kendinizi hissediyor musunuz?" Judith Liberman bu soruyla başlıyor ve zamanının çoğunu sanal dünyada geçirenler için bir masal anlatıyor. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Judith Liberman bugün konuğu diyetisyen Elvan Odabaşı ile sağlıklı beslenmeyi ve "neşesiz diyet"i, sonra pandemiyle değişen sofraları konuşuyor. "Hasta Çorbası" gibi niyetin önemine ilişkin tavsiyeler de var. Günün masalı da konuyla ilgili: Kralın Sağlığı Masalı. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

2021 için çok dileğimiz var. Ama Judith Liberman "Dilek dileme, hayal et" diyor. Judith Liberman 2020'nin son programına bu sözle başladı ve hayal gücünü harekete geçirecek 3 masal anlattı. MASAL BU YA yeni bölüm yayınlandı. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Judith Liberman bu bölümde masallı sohbet yapıyor. Konuğu psikolojik astroloji eğitmeni ve yazar Gülden Bulut. İki masal anlatıyor: Leyla ile Mecnun ve Gözdeki Leke. Ve son kitabı "Aşkın Simyası" olan Gülden Bulut ile bu masalları, aşkı, ilişkileri konuşuyor. İyi dinlemeler (Yayın tarihi: 20 Aralık 2020)

Masal Bu Ya!

Judith Liberman bugün “Şifa Beklerken” ve “6 Dakika” kitaplarının yazarı Yeşim Cimcoz’la konuşuyor. Yazmanın iyileştirici gücü, hafiflemesi üzerine. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Judith Liberman masalların çocukları nasıl etkilediğini, kötü kalpli üvey anne, ormana terk edilen çocuk, devlerin olduğu masalların travma yaratıp yaratmadığını konuşuyor. Peki bu masalları dinleyen çocuk, neden unutmuyor da, büyüyünce aynı masalları kendi çocuğuna da anlatıyor? Masalların bu "kötü" unsurları içermesinin bir anlamı mı var? Judith Liberman, konuğu Psikiyatrist Taner Yılmaz'la bunları konuşuyor. Haftanın masalı: Çakıl taşı masalı. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Judith Liberman bu hafta çocuğa kitapları sevdirmek, çocuk kitapları, masallar ve gerçeklik arasındaki çizgi üzerine çocuk kitapları yazarı Mavisel Yener'le konuştu. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Judith Liberman bugün çocuk kitapları yazarı Ünal Güner'le masallar üzerine sohbet ediyor ve 2 masal anlatıyor: Dilek Ağacı Masalı ve Fil Yetiştirme Masalı. İyi dinlemeler.

Masal Bu Ya!

Judith Liberman bu hafta, herkesin kendi yolunu bulmasının önemine işaret ediyor. Konuğu Dr. Bahar Eriş'le son kitabı "Senin yolun hangisi" "Esas Sorun Masalı"nı anlatıyor. çocuk kitapları yazarı ve araştırmacı Dr. Bahar Eriş'le çocukları, masalları, çocukların yeteneklerinin üzerine konuşuyor; merak ettiklerini soruyor: Yetenek diye bir şey var mı? Yetenek nasıl keşfedilir? Çalışarak geliştirmek mümkün mü? Çocuk nasıl yönlendirilmeli? Çocuk bir işi sevmiyorsa, çalışmaya ve öğrenmeye zorlayarak sevdirmek mümkün mü? Programın ikinci bölümünde ise "Esas Sorun Masalı"nı anlatıyor. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Judith Liberman bu hafta çocuk kitapları yazarı Gökçen Zorcu ile çocukları ve masalları konuşuyor. Programın ikinci bölümünde anlattığı masal: Uykusu Kaçan Orman Masalı. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Judith Liberman bu kez, pandemi döneminde İstanbul'un merkezindeki evini kapatıp, eşi ve oğluyla şehre 1 saat uzaktaki kır evinde yaşamaya başlayan Nil Karaibrahimgil'e konuk oldu, yeni hayatı konuştular. Judith programın ikinci bölümünde "Filin Gözü" masalını anlatıyor. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Judith Liberman bugün yeni kurulan İstanbul Masal Okulu'na gidiyor ve orada neler olduğunu öğretmenlerle konuşuyor, sorular soruyor. "Masal gibi" değil, masal okulu. İyi dinlemeler.

Masal Bu Ya!

Judith Liberman yeni sezonun ilk programında, pandemi nedeniyle yine evinden yayında. Bugünkü konuğu Argın Kubin. Kendi ifadesiyle "çırak doktor" ve tıp eğitimi yanında hikaye anlatıcılığı eğitimi de aldığı için aynı zamanda "düş hekimi" olan Argın Kubin önce çocuk hastalara masal anlatarak başlıyor, sonra büyüklere ve hasta yakınlarına anlatıyor. Masalların iyileştirici gücüne ilişkin bu sohbetin ardından Judith'den "Arslan ve fare masalı"nı dinleyin.

Masal Bu Ya!

Taşçı Masalı Büyüklere Masallar Judith Liberman bugün çok sevdiği bir masalı anlatıyor: Olduğumuz kişi, bulunduğumuz yer, yaptığımız işle memnun olmak zor olabilir. Sanki hep bir zirvenin gölgesinde kalıyoruz. Bugünün masalı bize “az yeter” demeye, her an tam ve eksiksiz bir deneyimin tadını çıkarmaya davet ediyor. Bir varmış bir yokmuş, yüksek bir dağda taş kıran bir adam varmış! Sabahtan akşama kadar taş kırdığı çok mutluymuş. Şarkı söyleyerek, ıslık çalarak taş çalıyormuş. O kadar mutluymuş ki, yanına bir peri gelip yerleşmiş. Çünkü periler çalışkan ve mutlu insanları çok sever. ... JUDİTH LİBERMAN VE MASAL BU YA Judith Liberman, Fransa’da masallarla büyüdü, “anlatma sanatı” eğitimi aldı. Paris ve New York’tan sonra Türkiye’de küçüklere ve büyüklere masallar anlatıyor, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, UNESCO, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla “masal” üzerine projeler yürütüyor. NTVRadyo’daki "Masal Bu Ya" programına 2015 yılında başladı. Anadolu’dan ve dünyanın dört bir yanından farklı versiyonlarına, mesajlarına dikkat çekerek büyüklere masal anlatıyor, ayrıca konuklarıyla ilham üzerine, masalların gücü üzerine konuşuyor. Bazen gündemdeki konular da Masal Bu Ya'nın gündemine giriyor. Judith Liberman büyükler için “Masal Terapi” ve “Masallarla Yola Çık” kitaplarından sonra, çocuklar için ilk masal kitabını da kızı Mira’ya birinci yaş günü hediyesi olarak yazdı: Önce hayal.

Masal Bu Ya!

Şans, kader, kısmet! (Büyüklere Masallar) Judith Liberman bugün Sufi geleneğinden bize ulaşan bir masal anlatıyor; “Bu masal bizi hayata, hayatın akışına teslim olmaya davet ediyor” diyor. Ülkenin en iyi ayakkabıcısı olduğunu söyleyen bir ayakkabıcının masalı. İyi dinlemeler. JUDİTH LİBERMAN VE MASAL BU YA Judith Liberman, Fransa’da masallarla büyüdü, “anlatma sanatı” eğitimi aldı. Paris ve New York’tan sonra Türkiye’de küçüklere ve büyüklere masallar anlatıyor, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, UNESCO, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla “masal” üzerine projeler yürütüyor. NTVRadyo’daki "Masal Bu Ya" programına 2015 yılında başladı. Anadolu’dan ve dünyanın dört bir yanından farklı versiyonlarına, mesajlarına dikkat çekerek büyüklere masal anlatıyor, ayrıca konuklarıyla ilham üzerine, masalların gücü üzerine konuşuyor. Bazen gündemdeki konular da Masal Bu Ya'nın gündemine giriyor. Judith Liberman büyükler için “Masal Terapi” ve “Masallarla Yola Çık” kitaplarından sonra, çocuklar için ilk masal kitabını da kızı Mira’ya birinci yaş günü hediyesi olarak yazdı: Önce hayal.

Masal Bu Ya!

Babası, Hasan’a ne ev ne arsa, sadece bir söz bıraktı. “Bu sözümü dinlersen, hayatın çok güzel olur” dedi. Judith Liberman çocukken en sevdiği masalı, babasının ona anlattığı masalı anlatıyor. Onu biraz değiştirdi, bir de şarkı ekledi. Şimdi onu anlatırken, dinleyicileri birlikte hayal kurmaya davet ediyor: Hasan’ın masalı. MASAL BU YA ve JUDİTH LİBERMAN Judith Liberman, Fransa’da masallarla büyüdü, “anlatma sanatı” eğitimi aldı. Paris ve New York’tan sonra Türkiye’de küçüklere ve büyüklere masallar anlatıyor, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, UNESCO, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla “masal” üzerine projeler yürütüyor. NTVRadyo’daki "Masal Bu Ya" programına 2015 yılında başladı. Anadolu’dan ve dünyanın dört bir yanından farklı versiyonlarına, mesajlarına dikkat çekerek büyüklere masal anlatıyor, ayrıca konuklarıyla ilham üzerine, masalların gücü üzerine konuşuyor. Bazen gündemdeki konular da Masal Bu Ya'nın gündemine giriyor. Judith Liberman büyükler için “Masal Terapi” ve “Masallarla Yola Çık” kitaplarından sonra, çocuklar için ilk masal kitabını da kızı Mira’ya birinci yaş günü hediyesi olarak yazdı: Önce hayal.

Masal Bu Ya!

Pandemi ve yemek ilişkisi (Masalların gücü ve ilham) Judith Liberman bugün Psikolog Pınar Şakiroğlu Yılmaz ile pandemi döneminde değişen yemek yapma ve yeme alışkanlıklarının nedenini konuşuyor. Zaman ve ritm duygusu, ritüel, ekmek yapmak, sağlıklı yemeye çalışmak... İnsanları buzdolabına gönderen şey korku mu? Mutluluktan mı, mutsuzluktan mı? JUDİTH LİBERMAN VE MASAL BU YA Judith Liberman, Fransa’da masallarla büyüdü, “anlatma sanatı” eğitimi aldı. Paris ve New York’tan sonra Türkiye’de küçüklere ve büyüklere masallar anlatıyor, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, UNESCO, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla “masal” üzerine projeler yürütüyor. NTVRadyo’daki "Masal Bu Ya" programına 2015 yılında başladı. Anadolu’dan ve dünyanın dört bir yanından farklı versiyonlarına, mesajlarına dikkat çekerek büyüklere masal anlatıyor, ayrıca konuklarıyla ilham üzerine, masalların gücü üzerine konuşuyor. Bazen gündemdeki konular da Masal Bu Ya'nın gündemine giriyor. Judith Liberman büyükler için “Masal Terapi” ve “Masallarla Yola Çık” kitaplarından sonra, çocuklar için ilk masal kitabını da kızı Mira’ya birinci yaş günü hediyesi olarak yazdı: Önce hayal.

Masal Bu Ya!

Pandemi döneminde değişim için ritüeller! (Masalların gücü ve ilham) Judith Liberman bugün terapist Filiz Telek ile konuşuyor: Pandemi döneminde dönüşüm ve değişim için ritüeller bize yardım edebilir mi? Ne yapabiliriz? JUDİTH LİBERMAN VE MASAL BU YA Judith Liberman, Fransa’da masallarla büyüdü, “anlatma sanatı” eğitimi aldı. Paris ve New York’tan sonra Türkiye’de küçüklere ve büyüklere masallar anlatıyor, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, UNESCO, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla “masal” üzerine projeler yürütüyor. NTVRadyo’daki "Masal Bu Ya" programına 2015 yılında başladı. Anadolu’dan ve dünyanın dört bir yanından farklı versiyonlarına, mesajlarına dikkat çekerek büyüklere masal anlatıyor, ayrıca konuklarıyla ilham üzerine, masalların gücü üzerine konuşuyor. Bazen gündemdeki konular da Masal Bu Ya'nın gündemine giriyor. Judith Liberman büyükler için “Masal Terapi” ve “Masallarla Yola Çık” kitaplarından sonra, çocuklar için ilk masal kitabını da kızı Mira’ya birinci yaş günü hediyesi olarak yazdı: Önce hayal.

Masal Bu Ya!

Evde kalmakla başetmek için (Masalların gücü ve ilham) Pandemi ve #evdekal dönemini nasıl kolay atlatabiliriz? Daralmamak için ne yapmalıyız? Judith Liberman pandemi dönemiyle başa çıkmanın yollarını #MasalBuYa dinleyicileri için Psikiyatrist İlker Küçükparlak ile konuşuyor. JUDİTH LİBERMAN VE MASAL BU YA Judith Liberman, Fransa’da masallarla büyüdü, “anlatma sanatı” eğitimi aldı. Paris ve New York’tan sonra Türkiye’de küçüklere ve büyüklere masallar anlatıyor, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, UNESCO, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla “masal” üzerine projeler yürütüyor. NTVRadyo’daki "Masal Bu Ya" programına 2015 yılında başladı. Anadolu’dan ve dünyanın dört bir yanından farklı versiyonlarına, mesajlarına dikkat çekerek büyüklere masal anlatıyor, ayrıca konuklarıyla ilham üzerine, masalların gücü üzerine konuşuyor. Bazen gündemdeki konular da Masal Bu Ya'nın gündemine giriyor. Judith Liberman büyükler için “Masal Terapi” ve “Masallarla Yola Çık” kitaplarından sonra, çocuklar için ilk masal kitabını da kızı Mira’ya birinci yaş günü hediyesi olarak yazdı: Önce hayal.

Masal Bu Ya!

Pandemi döneminde çocuklarla evde kalmak (Masalların gücü ve ilham) Judith Liberman pandemi nedeniyle "evden eve" program kayıtlarını sürdürüyor. Bugün evde kalma dönemini en zor yaşayan, anlayamayan çocuklarla neler yapılabileceğini, çocuk kitapları çıkaran yayıncı Ayşegül Dede ile konuşuyor. Evde çocuklarla yapılabilecek etkinlikler, oyun önerileri.. JUDİTH LİBERMAN VE MASAL BU YA Judith Liberman, Fransa’da masallarla büyüdü, “anlatma sanatı” eğitimi aldı. Paris ve New York’tan sonra Türkiye’de küçüklere ve büyüklere masallar anlatıyor, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, UNESCO, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla “masal” üzerine projeler yürütüyor. NTVRadyo’daki "Masal Bu Ya" programına 2015 yılında başladı. Anadolu’dan ve dünyanın dört bir yanından farklı versiyonlarına, mesajlarına dikkat çekerek büyüklere masal anlatıyor, ayrıca konuklarıyla ilham üzerine, masalların gücü üzerine konuşuyor. Bazen gündemdeki konular da Masal Bu Ya'nın gündemine giriyor. Judith Liberman büyükler için “Masal Terapi” ve “Masallarla Yola Çık” kitaplarından sonra, çocuklar için ilk masal kitabını da kızı Mira’ya birinci yaş günü hediyesi olarak yazdı: Önce hayal.

Masal Bu Ya!

Pandemi döneminde bir masal bir fıkra (Masalların gücü ve ilham) Judith Liberman evde kalanlara, evinden masal anlatmayı sürdürüyor. Bugün özgürlük temalı "Bülbül Masalı" ve bir de Nasrettin Hoca Fıkrası anlatıyor. JUDİTH LİBERMAN VE MASAL BU YA Judith Liberman, Fransa’da masallarla büyüdü, “anlatma sanatı” eğitimi aldı. Paris ve New York’tan sonra Türkiye’de küçüklere ve büyüklere masallar anlatıyor, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, UNESCO, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla “masal” üzerine projeler yürütüyor. NTVRadyo’daki "Masal Bu Ya" programına 2015 yılında başladı. Her pazar sabahı Anadolu’dan ve dünyanın dört bir yanından farklı versiyonlarına, mesajlarına dikkat çekerek büyüklere masal anlatıyor, ayrıca konuklarıyla ilham üzerine, masalların gücü üzerine konuşuyor. Bazen gündemdeki konular da Masal Bu Ya'nın gündemine giriyor, gündemi, merak ettiklerini uzmanlara soruyor. Judith Liberman büyükler için “Masal Terapi” ve “Masallarla Yola Çık” kitaplarından sonra, çocuklar için ilk masal kitabını da kızı Mira’ya birinci yaş günü hediyesi olarak yazdı: Önce hayal.

Masal Bu Ya!

Korkunun zararı üzerine masallar (Masalların gücü, ilham ve yaşama dair sohbetler) Judith Liberman pandemi nedeniyle #evdekal gündeminde “Masal Bu Ya” programını evden yapmaya devam ediyor. Bugün korkunun vereceği zarar ve güvende hissetmek üzerine ilişkin 2 masal anlatıyor. JUDİTH LİBERMAN VE MASAL BU YA Judith Liberman, Fransa’da masallarla büyüdü, “anlatma sanatı” eğitimi aldı. Paris ve New York’tan sonra Türkiye’de küçüklere ve büyüklere masallar anlatıyor, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, UNESCO, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla “masal” üzerine projeler yürütüyor. NTVRadyo’daki "Masal Bu Ya" programına 2015 yılında başladı. Anadolu’dan ve dünyanın dört bir yanından farklı versiyonlarına, mesajlarına dikkat çekerek büyüklere masal anlatıyor, ayrıca konuklarıyla ilham üzerine, masalların gücü üzerine konuşuyor. Bazen gündemdeki konular da Masal Bu Ya'nın gündemine giriyor. Judith Liberman büyükler için “Masal Terapi” ve “Masallarla Yola Çık” kitaplarından sonra, çocuklar için ilk masal kitabını da kızı Mira’ya birinci yaş günü hediyesi olarak yazdı: Önce hayal.

Masal Bu Ya!

“Kurbağa çocuk” masalı (Masalların gücü, ilham ve yaşama dair sohbetler) Pandemi döneminde evde kalsak bile masalsız kalmayalım, diye Judith Liberman pandemi nedeniyle evden çıkmadı ama masalını kaydedip gönderdi. Çocuğu olmayan çift, bir kurbağayı evlat kabul ederse ne olur? Hayatları nasıl değişir? Kurbağa, çocuğun yerini tutar mı? Elalem ne der? JUDİTH LİBERMAN VE MASAL BU YA Judith Liberman, Fransa’da masallarla büyüdü, “anlatma sanatı” eğitimi aldı. Paris ve New York’tan sonra Türkiye’de küçüklere ve büyüklere masallar anlatıyor, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, UNESCO, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla “masal” üzerine projeler yürütüyor. NTVRadyo’daki "Masal Bu Ya" programına 2015 yılında başladı. Anadolu’dan ve dünyanın dört bir yanından farklı versiyonlarına, mesajlarına dikkat çekerek büyüklere masal anlatıyor, ayrıca konuklarıyla ilham üzerine, masalların gücü üzerine konuşuyor. Bazen gündemdeki konular da Masal Bu Ya'nın gündemine giriyor. Judith Liberman büyükler için “Masal Terapi” ve “Masallarla Yola Çık” kitaplarından sonra, çocuklar için ilk masal kitabını da kızı Mira’ya birinci yaş günü hediyesi olarak yazdı: Önce hayal.

Masal Bu Ya!

Yavaşlama sanatı ve "Parçalanmış Dünya" Masalı (Judith Liberman'dan Büyüklere Masallar) 3 kuru üzümü dinleyerek, elinle dokunarak, koklayarak, dilinle dokusunu hissederek, tadını alarak, içinden çıkacak tadı bekleyerek yeme egzersizini anlatıyor Judith ve “Üçüncü üzüm tanesine geldiğimde doymuştum” diyor. Judith Liberman bugün psikolog Hasan Arslan ile beden ve zihin arasındaki bağlantıyı hissetmek, unutulan bu bağlantının nasıl kurulabileceği, bunun yolları üzerine konuşuyor. Pandeminin başladığı günlerde zihnimizden geçenleri. her şeye rağmen huzurlu zihnin mümkün olup olmadığını soruyor. Ve ardından "Parçalanmış Dünya Masalı" anlatıyor. JUDİTH LİBERMAN VE MASAL BU YA Fransa’da masallarla büyüdü, “anlatma sanatı” eğitimi aldı. Paris ve New York’tan sonra Türkiye’de küçüklere ve büyüklere masallar anlatıyor, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, UNESCO, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla “masal” üzerine projeler yürütüyor. NTVRadyo’daki "Masal Bu Ya" programına 2015 yılında başladı. Anadolu’dan ve dünyanın dört bir yanından farklı versiyonlarına, mesajlarına dikkat çekerek büyüklere masal anlatıyor, ayrıca konuklarıyla ilham üzerine, masalların gücü üzerine konuşuyor. Bazen gündemdeki konular da Masal Bu Ya'nın gündemine giriyor. Judith Liberman büyükler için “Masal Terapi” ve “Masallarla Yola Çık” kitaplarından sonra, çocuklar için ilk masal kitabını da kızı Mira’ya birinci yaş günü hediyesi olarak yazdı: Önce hayal.

Masal Bu Ya!

Çocukları keşfetmek ve "İpi Çek" Masalı (Judith Liberman'dan Büyüklere Masallar) Her çocuk yetenekli, bekli üstün zekalı. Ama ortaya çıkarmak lazım. Peki nasıl keşfedeceğiz, nasıl eğiteceğiz? Judith Liberman çocuklarda üstün zekâ ve yetenek eğitimi üzerine ABD'de eğitim gören, doktora yapan, sonra "Her Çocuk Üstün Yeteneklidir" de dahil, kitaplar yazan akademisyen ve yazar Bahar Eriş'le konuşuyor. Günün masalı: "İpi çek!"

Masal Bu Ya!

Esnek dayanıklılık! Nasıl? ( Masal Bu Ya - Judith Liberman'dan büyüklere masallar) Judith Liberman bugün konukları Nilüfer Devecigil ve kızı Irmak'la konuşuyor. - Esnek dayanıklılık ne demek? Hayatımızda ne değişir? - Risk almak ve potansiyeli geliştirmek için esnek dayanıklılığın önemi. - Ergenlikte esnek dayanıklılık ve regülasyon.

Masal Bu Ya!

Judith uzmanına soruyor: Bütüncül bakış nedir, neye yarıyor? Judith Liberman "bütüncül psikoloji" ekolünden "Gestalt Terapisti" Eda Kurtuluş'la konuşuyor. Bütüne bakarak, doğayı, duyguları anlamayı anlatıyor. Judith merak ettiklerini, bu terapinin nasıl şifa getirdiğine ilişkin sorularını ve uzman psikoloğun cevaplarını dinleyin. Programın sonunda anlattığı masal: Sonsuz Dalga Masalı. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Küçük filozoflara masal! "Kuş Ağacı" üzerine sohbet Dünyadaki bütün kuşlar toplanıp yüce padişah Simurg'u bulmak üzere yola çıkarlar. Ferîdüddin Attâr’ın ölümsüz eseri Kuşlar Meclisi'ni, çocuklar için "Kuş Ağacı" adıyla yazan oyuncu-yazar Akasya Asıltürkmen bugün Judith Liberman'ın konuğu oldu. Masaldan parçalar, Judith ve konuğunun sohbetini dinleyin.

Masal Bu Ya!

0-6 yaş çocuklarla iletişim! "Hayat Üniversitesi Masalı" Judith Liberman eğitimci ve çocuk gelişimi uzmanı Aslı Kılıçaslan'la söyleşinin 2. bölümünde 0-6 yaş arasındaki çocuklara ne masal anlatmalı, ne söylemeli, ne dinletmeli, ne oynatmalı telaşı yaşayan ebeveynler adına soruyor. Aslı Kılıçaslan ise "Çocuğum geri kalmasın" diye panik yaşayan ebeveynlere "Dur" diyor. Neden? Günün masalı ise "Hayat Üniversitesi Masalı".

Masal Bu Ya!

Çocuğun ruhu, bedenden önce! Ve "Okulda ne öğrendin" masalı Judith Liberman bütüncül pedagoji uzmanı Aslı Kılıçaslan'ı konuk aldı. Çocukların ruh, zihin ve beden sağlığı ile ilgili merak ettiklerini sordu, moda olan yöntemlerin peşinden koşan, püf noktası arayan ebeveynleri hatırlattı. Aslı Kılıçaslan yanıtladı, tavsiyelerde bulundu. Günün masalı da konuyla bağlantılı: Okulda ne öğrendin?

Masal Bu Ya!

İki masalcının masal sohbeti: Ebeveynlerin masal kaygıları Size çocukken masal anlatıldı mı? Kim anlattı? Hangi masalı anlattı? Judith Liberman her konuğuna olduğu gibi Çocuk Vakfı'nın kurucusu ve çocuk kitapları yazarı Mustafa Ruhi Şirin'e de bunu sordu. "Hiç masal dinlemeden büyüdüm ama benim çocukluğumda kadınlar 'kuş dili' konuşurdu. Çok soyut bir dünyaydı benim için, bir türlü kavrayamazdım. Onlar 'masal anası'na benzerdi. Masallara başlangıç yapmam da 21 yaşında baba olmamla ilgili." diye başladı. İki masalcının hayal, ilham ve masallar üzerine sohbetini dinleyin. Günün masalı: Uzak Diyarlara Yolculuk!

Masal Bu Ya!

Çocuklarla felsefe nasıl yapılır? Masaldan sonra felsefe Judith Liberman çocuklar için kitaplar yazan Özge Özdemir'i konuk ediyor. Tüm kitaplar, çocuklarla felsefe yapmanın örnek çalışması niteliği taşıyor. Özge Özdemir bu kitapları hazırlarken çocuklarla yaptığı konuşmaları anlatıyor, ebeveynlere yol gösteriyor. Judith günün masalını da bu konuya uygun seçti: "Zincire Bağlı Fil" masalı. Peki bu masal üzerine çocuklarla felsefe nasıl yapılır? İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Masalcı Doktor! Çocukların iyileşme gücü ve masallar Judith Liberman bugün çocuk doktoru, masal anlatan doktor Özge Özdemir Vidin'i konuk ediyor. Her ikisinin de çocukların sağlığı, iyileşme gücü ve masallar üzerine söylediği çok şey var. Günün masalı: Mutsuz Kral İyi dinlemeler.

Masal Bu Ya!

Çocukla empati! "Empatik Baba" anlatıyor Judith Liberman şiddetsiz iletişim eğitmeni ve sosyal medyada "empatik baba" etiketiyle yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hamdi Özgan'la konuşuyor. "Baba" kavramı değişti, artık yeni bir baba kavramı gerekiyor. Nasıl? Günün masalı: Beş Zil Hanı. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Çocuğa kitap okutmanın yolu: Siz okuyun, çocuk dinlesin! Judith Liberman bugün yayıncı Asya Çağlar'la ellerinden telefon düşmeyen, ekran isteyen çocuklara kitap okutmanın yolları üzerine konuşuyor. Çocuklar okumayı sevmiyor mu? Asya Çağlar'a göre, bugünün çocuğu kendisine kitap okunmasını seviyor. Önemli olan iyi kitap seçmek. Günün masalı: Bal Çanağı Masalı. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Judith'ten kızı Mira'ya 1. yaş hediyesi: "Önce Hayal" Masalı Judith Liberman bugünkü programını tek bir masala ayırdı. Kızı Mira'ya birinci yaş günü hediyesi olarak yazdığı ve yeni çıkan şarkılı masal kitabı "Önce Hayal". İyi dinlemeler!

Masal Bu Ya!

Yavaş tasarım, yavaş yaşamak Yavaş tasarım "fabrikasyon ve seri üretim" karşı. Her şey elde tek tek yapılıyor, kırık ya da defolu ürünler olabilir. "Slow food" akımından türeyen "yavaş ebeveynlik" bile var. Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman bu bölümde yavaş tasarım ve yavaş yaşamak üzerine "Sakin" adlı kitabın yazarı Ege Soley'le konuşuyor. Judith programın sonunda "Kavunun Tadı Masalı"nı anlatıyor. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Öfkenin kıymetini bilin! Şiddetsiz iletişim uzmanıyla sohbet Öfkeyi kontrol etmeli mi? Judith Liberman bugün şiddetsiz iletişim üzerine çalışan Vivet Alevi'yi konuk ediyor. Vivet Alevi'ye göre, öfke "ihtiyaçlarımızın karşılanmadığını haber veriyor". Oysa kültürümüzde öfkeyi "terbiyesizlik" diye saklıyoruz, başkalarına da "Takma kafana, mühim değil, idare et" diyoruz. Sonunda "incir çekirdeğini doldurmayan bir şey yüzünden patladığına" şaşırıyoruz. Çünkü öfkeye sarılıyoruz, bırakamıyoruz, başka yolunu bilmiyoruz. Yol gösteren konuşmanın ardından günün masalı: Bitmeyen Yolculuk! İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Judith Liberman bugün İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Masal Okulu Koordinatörü ve çocuk kitabı yazarı Özgür Aras Tüfek'le Masal Okulu'nu konuşuyor. Türkiye'de ilk olan bu proje nasıl başladı, hedef ne? Programın ikinci bölümünde Judith'in anlattığı masal: "Kaplanlara Karşı Masalı". İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman'ın bugünkü konuğu Peri Çıragöz. Sosyal medyada "Uykusuz Anneler Kulübü" kuran Peri Çıragöz paylaşımlarını ve uykusuz annelerin hikayesini anlatıyor. Programın ikinci bölümünde ise Judith Liberman'dan Neredesin Masalı'nı dinleyin.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masal anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!
Judith Liberman, Fransa’da masallarla büyüdü, “anlatma sanatı” eğitimi aldı. Paris ve New York’tan sonra Türkiye’de küçüklere ve büyüklere masallar anlatıyor. Hem de dünyadaki farklı ülkelerden farklı kültürlerden farklı versiyonlarına dikkat çekerek... Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, UNESCO, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla “masal” üzerine projeler yürütüyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve masal anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. (NTVRadyo'da her pazar saat 11'deki haberlerden sonra)

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman bugünkü programında nasıl masal anlatılacağını anlatıyor. Masal Atölyesi'nde Gözde Berberoğlu ile çalışmayı sevmeyen küçük bir kadının masalını anlatıyorlar. İyi dinlemeler

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma ustası Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masal anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Kendi enstrümanını kendin yap Restoranlardan kullanılmış cam su şişelerinin kapaklarını toplayın, onlarla bir enstrüman yapın. Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman'ın konuğu Onur Erol "Etrafında gördüğün her şey bir ses çıkarır" diyor ve onlarla nasıl enstrüman yapıp, çıkardığı seslerle müzik yapılabileceğini anlatıyor. Mesela eğilmiş kaşıktan nasıl sesler çıkabilir? Günün masalı: Pazarcı Onur Bey'in Masalı

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. Bugünkü konuğu yazar Nesrin Tokyay'la sohbeti kitapları, arketipler, semboller üzerine. Günün masalı: Pan flütüyle panik yaratan Pan'ın Masalı.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. Bu bölümün konuğu yazar ve eğitmen Nadide Utku. Judith Liberman, konukla sohbetin ardından Tüccar ve Gül Kız Masalı'nı anlatıyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masal anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masal anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma ustası Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masal anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masal anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman, NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masal anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masal anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücü ve ilham üzerine konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor

Masal Bu Ya!

Fransız masal anlatma ustası ve masalcı Judith Liberman NTVRadyo'da her hafta büyüklere masal anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü ve ilham üzerine konuşuyor.

Masal Bu Ya!

Bu masal sizi şaşırtabilir: Farklı bir kırmızı başlıklı kız! Çocuklar masallardan nasıl etkilenir? Korkar mı? Hayal ettiği gerçekleşmeyince hayal kırıklığı yaşar mı? Fransız masal anlatma uzmanı Judith Liberman bütün bunları masal seven bir konukla, 12 yaşındaki Can'la konuşuyor. Önce birlikte bir masal anlatıyorlar, ardından Judith Liberman, bir Fransız köyünde anlatılan Kırmızı Başlıklı Kız'ın farklı bir versiyonunu anlatıyor.

Masal Bu Ya!

Masallarla hayalleri gerçekleştirmek Belki de istediğimiz hayatı yaşayabilmek için önce hayal etmek ve tohumlarını atmak gerekiyor. Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman bugün konuğu "Yaratıcı Yazarlık" eğitmeni Yeşim Cimcoz'la konuşuyor. İkinci bölümde anlattığı masal: Satın Alınan Rüya Masalı.

Masal Bu Ya!

Sözsüz masal olur mu? Fransız masal anlatma uzmanı Judith Liberman bugün Masal Bu Ya'da masallar ve müzik arasındaki bağı müzisyen Sumru Ağıryürüyen'le konuşuyor. Günün masalı: Arnaluk Masalı.

Masal Bu Ya!

Masallar bizi değiştirebilir mi? Fransız masal anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. Bugünün konusu da; masalların verdiği ilham, masalların değişim aracı olup olamayacağı. Konuğu hikaye koçu ve yazar Dilek Yıldırım Akgün. Günün masalı: Endişeli Kralın Masalı

Masal Bu Ya!

Fransız masalcı ve anlatma uzmanı Judith Liberman sinemada kendisinin de rol aldığı modern bir aşk masalını anlatan film Bir Varmış Bir Yokmuş'un yönetmeni İlksen Başarır ve başrol oyuncusu Mert Fırat'ı konuk ediyor. Masalları, masalların gücünü konuşuyorlar. Judith Liberman programın ikinci bölümünde geleneksel bir masalı, çağımıza uyarlayıp anlatacak.

Masal Bu Ya!

Fransız masal anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor. "Masal Bu Ya" programının ilk konuğu "Dünyayı Masallar Kurtaracak" diyen Özcan Yüksek. Judith ve Özcan Yüksek masallardan, masalların öneminden, anılardan konuşuyor. Judith programın ikinci bölümünde "Mavi Sakal" masalını anlatıyor.

Masal Bu Ya!

Fransız masal anlatma uzmanı Judith Liberman NTVRadyo'da büyüklere masallar anlatıyor, konuklarıyla masalların gücünü konuşuyor.