Jump to content

Books are magic #01 cu Filip Standavid și Alexandra Rusu - Cărți în pandemie: „2020 a fost un an de greatest hits"

Play
Season 2, episode 1
44 min / Published

Prima ediție a podcastului Books are magic powered by Nemira nu putea avea altă temă decât o firească și necesară privire asupra anului 2020: ce cărți s-au publicat în România și în străinătate, ce cărți au citit românii în izolare, cum s-au schimbat obiceiurile de lectură odată cu schimbarea globală adusă de pandemia care a afectat lumea întreagă? Filip Standavid o are ca invitată pe Alexandra Rusu ca să caute împreună răspunsuri la toate aceste întrebări.

Ce și cum s-a citit în 2020? S-a schimbat ceva în obiceiurile de lectură? Cât și ce s-a publicat în România și pe piețele străine?

Ce cărți au citit românii în izolare, cum s-au schimbat obiceiurile de lectură odată cu schimbarea globală adusă de pandemia care a afectat lumea întreagă?

Alexandra Rusu, redactor-șef Nemira: „În 2020 s-au publicat scriitorii grei, consacrați, numele cu care mergi la sigur. A fost un an de greatest hits.”

„Oamenii n-au mai putut pleca în călătorii, cred că unii dintre ei n-au mai putut să-și urmeze diverse hobby-uri, aflate în concurență cu cartea. Așa că noi am ieșit câștigători.”

„Și alegerea cărților e diferită, consumi altfel - una e lectura de avion, alta e lectura de sâmbătă petrecută în întregime în casă, așa că asta se simte. S-a simțit și în alegerea cărților, și în cantitate.”

„Stephen King, cu toate titlurile lui noi, Apocalipsa, Institutul, Salem’s Lot, s-a vândut foarte, foarte bine. M-am gândit foarte mult de ce, dacă oamenii o să caute lucruri mai light, de escapism sau existențiale care să-i ajute să treacă peste traumă. Și totuși au ales cărțile de groază. Poate că e o formă de a-ți exorciza frica și de a o muta în altă parte, și e mai ușor să-ți fie frică de niște vampiri decât de realitatea că te-ai putea îmbolnăvi.”

×

Important Information

By using this website, you accept the use of cookies in accordance with our Privacy Policy.