Jump to content

Deti a zbrane

Zbrane v rukách detí sú kontroverzná téma, ktorá v mnohých vzbudzuje niekedy až hrôzu. My vám však ukážeme, že všetko môže byť a dokonca priam by malo byť inak.

Play
1 hr 12 min / Published

Deti a zbrane je náročná, ba až kontroverzná téma, ktorá mnohých názorovo spája ale aj rozdeľuje. Téma, ktorá si vyžaduje pohľad odborníkov, ktorí sa streleckému športu venujú dlhé roky a vychovali veľké množstvo talentovaných strelcov. A takými, určite na slovo vzatými odborníkmi, sú hostia ôsmej epizódy Streleckého podcastu – Jozef Široký, dlhoročný tréner mládeže, predseda streleckého klubu ŠSK Vištuk a majiteľ strelnice vo Vištuku a dlhoročný tréner prešovskej omladiny, pán Ing. Ján Šima.

Obaja strávili dlhé roky pri výchove našej streleckej omladiny a ich rukami prešlo obrovské množstvo talentovanej mládeže, z ktorých vychovali úspešných strelcov a svetových šampiónov. Jozef Široký kus svojho života dokonca venoval výchove paraolympijských športovcov a "produktom" jeho práce je hviezda svetového formátu a držiteľka troch zlatých olympijských medajlí z Pekingu a Ria, jednej striebornej a jednej bronzovej medaily, viacnásobná majsterka sveta a Európy, Veronika Vadovičová.

Ján Šima, okrem bohatej kariéry pri výchove streleckej mládeže, ktorú má nesporne za sebou, v súčasnosti pripravuje obrovský talent slovenskej, ale i svetovej streľby, mladú puškárku a držiteľku slovenského rekordu, ktorý utvorila na svojich prvých pretekoch (!!!), Kamilu Novotnú.

Obaja títo páni patria do tzv. šedej zóny, resp. zákulisia streleckého športu, ktoré síce nie je stredobodom mediálneho záujmu (obzvlášť nie na Slovensku), ale práve oni formujú nádejných strelcov a robia z nich budúcich šampiónov. A práve vďaka nim patrí strelectvo medzi najúspešnejšie olympijské športy na Slovensku. Preto im jednoznačne právom patrí miesto v našom Streleckom podcaste.

Strelecký podcast je autorským projektom Slovenského zväzu vojakov v zálohe a športovo-branných aktivít – najväčšej športovo-brannej záujmovej organizácie na Slovensku, pripravovaným v spolupráci so Slovenským streleckým zväzom a združením Legis Telum.

Viac info na www.zalozaci.sk.

  • deti
  • deti a zbrane
  • vychova mladeze
  • jan sima
  • jozef siroky
  • veronika vadovicova
  • kamila novotna
The show team
Luki Turiak
Luki Turiak
Speaker
Episode ratings
Average rating: 5.0 / 5 (1 rating)
Please log in or sign-up to rate this episode.
Strelecký podcast
Strelecký portál o športovej a hobby streľbe, ale aj len tak o živote a o všetkom čo s tým súvisí.
Episode comments

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
What do you think about this episode? Leave a comment!

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×

Important Information

By using this website, you accept the use of cookies in accordance with our Privacy Policy.