Jump to content

Dynamický strelecký šport, ktorý ovládol svet

Dynamická streľba zaznamenáva v ostatných rokoch výrazný nárast popularity. Tento atraktívny akčný šport prináša úspechy aj slovenským športovým strelcom.

Play

Dynamická streľba zaznamenáva v ostatných rokoch výrazný nárast popularity. Či už je to tým, že mladí ľudia odrastajú na počítačových strieľačkách, či akčných filmoch, ktorých sú plné televízne stanice, alebo to súvisí s bezpečnostnou situáciou vo svete, nevieme posúdiť. Faktom je, že na tejto vlne sa vezú aj viaceré strelecké športy, medzi ktoré patria aj súťaže v praktickej streľbe podľa pravidiel IPSC, čiže International Practical Shooting Confederation, alebo po slovensky Medzinárodnej konfederácie praktickej streľby.

Súťaže v praktickej streľbe na Slovensku zastrešuje Slovenská asociácia dynamickej streľby, ktorá združuje kluby a organizuje súťaže podľa pravidiel IPSC na Slovensku. Tento atraktívny a akčný strelecký šport patrí medzi naše úspešné športy. Slovenskí strelci nám robia radosť a pravidelne vozia z veľkých medzinárodných podujatí medaile a výborné umiestnenia.

My sa vám pokúsime IPSC priblížiť očami jedného z nich – slovenského reprezentanta Jána Pálku, viacnásobného majstra sveta, Európy a medailistu z mnohých veľkých podujatí, s ktorým sa o jeho streleckých začiatkoch a o IPSC súťažiach obecne porozpráva náš moderátor Matej Mervart alias SiFon.

Strelecký podcast je autorským projektom Slovenského zväzu vojakov v zálohe a športovo-branných aktivít – najväčšej športovo-brannej záujmovej organizácie na Slovensku, pripravovaným v spolupráci so Slovenským streleckým zväzom a združením Legis Telum.

Viac info na www.zalozaci.sk.

 

  • ipsc
  • dynamicka strelba
Episode ratings
Average rating: 5.0 / 5 (1 rating)
Please log in or sign-up to rate this episode.
Strelecký podcast
Strelecký portál o športovej a hobby streľbe, ale aj len tak o živote a o všetkom čo s tým súvisí.
Episode comments

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
What do you think about this episode? Leave a comment!

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×

Important Information

By using this website, you accept the use of cookies in accordance with our Privacy Policy.