Jump to content

Kluby vojenskej histórie

Kto nepozná minulosť a dejiny, aby sa mohol poučiť z chýb minulých, je odsúdený ich opakovať. Obzvlášť to platí v prípade vojenskej histórie. Za tieto chyby sa však platí obzvlášť vysoká daň...

Play

Zachovávať históriu pre nasledujúce generácie je mimoriadne dôležité. Pretože ako sa hovorí: "Ten, kto nepozná svoju minulosť, je odsúdený ju opakovať." Obzvlášť to platí v prípade vojenskej histórie. Pretože pokiaľ si budú mladí ľudia uvedomovať, koľko utrpenia, hrôz a smrti vojny ľudstvu priniesli, je väčšia šanca, že nepripustia, aby sa táto časť histórie opakovala.

Našťastie existujú ľudia venujúci sa pripomínaniu si týchto hrozných udalostí vo forme rôznych rekonštrukcií najznámejších vojnových udalostí, ktoré sa odohrali na našom území v rozličných historických obdobiach. Či už to boli moderné dejiny a obdobie prvej a druhej svetovej vojny, alebo staršie dejiny a obdobie napoleónskych vojen, Rakúsko-Pruskej vojny, a tak ďalej.

A práve takýmto človekom je pán Tibor Devát, predseda Klubu vojenskej histórie Tyrnau a súčasne predseda organizácie, ktorá takéto kluby zastrešuje na území Slovenska pod názvom Združenie klubov vojenskej histórie Slovenska.

Tohto zaujímavého človeka a činnosť klubov, ktoré sa touto zaujímavou aktivitou zaoberajú, vám v šiestej epizóde Armádneho podcastu predstaví náš moderátor Lukáš "Luki" Turiak.

Armádny podcast je autorským projektom Slovenského zväzu vojakov v zálohe a športovo-branných aktivít – najväčšej športovo-brannej záujmovej organizácie na Slovensku, pripravovaným v spolupráci so združením Legis Telum a za finančnej podpory Ministerstva obrany Slovenskej republiky.

Viac info na www.zalozaci.sk.

  • kluby vojenskej historie
  • zdruzenie klubov vojenskej historie slovenska
  • vojenska historia
  • tibor devat
  • legis telum
  • szvvz
  • slovensky zvaz vojakov v zalohe
  • ministerstvo obrany
  • mo sr
  • zalozaci
  • vojaci v zalohe
The show team
Luki Turiak
Luki Turiak
Speaker
Episode ratings
Please log in or sign-up to rate this episode.
Armádny podcast
Informácie a novinky z oblasti obrany štátu, záujmovej streľby, či iných branno-športových aktivít, vojenskej histórie, zbrojárskeho priemyslu a vojenskej techniky.
Episode comments

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
What do you think about this episode? Leave a comment!

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×

Important Information

By using this website, you accept the use of cookies in accordance with our Privacy Policy.