Jump to content
Tveksamt

Tveksamt

en filmpodd

Tveksamt är en filmpodd där vi varje vecka ser på en klassisk svensk film av tveksam kvalitet. Vi går igenom handling, snackar om våra favoritscener och sen tar vi oss an att göra en rollbesättning på en Hollywoodremake.

Målet med podden är att ge lite kärlek till de svenska filmer som kanske inte nådde upp till den höjd eller publiksuccé som filmskaparna strävade efter. Vi satsar alltid på att älska istället för att hata, men med vissa filmer kan det blir liiiite väl svårt. Oavsett film kan vi lova en del skratt, tårar och en hel del frustration över att svensk film inte alltid är något för filmälskare.

Så stoppa lite popkorn i käften och ett par hörlurar i öronen och häng med vetja!

f878caf7ad93baf0e2ea45149977bb63?s=480&d

Anders ser bara på skitfilm och skit-tv, det beror mest på att för att det krävs tid och engagemang att se på något som är bra och det har han nästan aldrig.

Han har svårt att inte göra saker och blir sur om han inte jobbar på något roligt på kvällarna. TIll exempel en filmpodd. Annars är han allmänt nördig och samlar på Kalle Anka pocket från mitten av 90-talet. Dålig på att städa i lägenheten men har fan bra ordning på filerna på hårddisken. Sen har han längre och bättre hår än Sebastian.

IMG_5414.thumb.jpeg.0e786b66ce7b320a668c9c18a06de369.jpeg

Sebastian är den som ligger vaken på nätterna och försöker hitta en djupare psykologisk mening i alla filmer han ser.

Titta han snackar” är inte bara en dum komedi där ett barn tänker med Bruce Willis röst, utan en film om längtan.

Längtan att som vuxen, återigen få krypa tillbaka in i moderns trygga livmoder. Längtan efter en större mening, kanske det viktiga inte är talet, utan snarare att betrakta. Längtan efter att greppa en dröm som flytt, att någon gång själv bli pilot.

×

Important Information

By using this website, you accept the use of cookies in accordance with our Privacy Policy.