Jump to content

NTVRadyo

Member
  • Posts

    4,169
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Aylin Öney Tan'la bir tutam tarih biraz da tarif #acıtatlımayhoş #podcast Pileki taşını ya da bu taşın üstünde pişirilen pileki ekmeğini duydunuz mu? Bu geleneksel pişirme yöntemi, ondan ilhamla yapılan davul fırın olarak evlere girmişti. Aylin Öney Tan közde pişirme yöntemlerini anlatıyor Aylin Öney Tan bu programda yemekleri, yemek kültürünü tarihiyle ve tariflerle anlatıyor. Aylin Öney Tan mimar, restorasyon uzmanı, yemek kültürü yazarı. 1959 yılı, Ankara doğumlu. ODTÜ’de mimarlık ve restorasyon okudu, İtalya ve İngiltere’de eski eserleri koruma konusunda mesleki uzmanlık eğitimleri aldı, Cezayir’de yaşadı. Uzun yıllar tarihi çevre koruma ve restorasyon projeleri yaptı. Tarih Vakfı için yaptığı Darphane-i Amire restorasyonu sonrası Dünya Bankası Türkiye Kültürel Miras projesi yöneticiliğini üstlendi. Çeşitli AB projelerinde çalıştı. Bu süreçte tutkusu olan yemek kültürü araştırmalarını sürdürdü. 2000 yılında Slow Food ödülü dünya jürisinde yer aldı. Çeşitli gazete ve dergilerde, ayrıca yurt dışında pek çok referans kitapta Türkiye maddeleri yazdı. 2007 yılından itibaren düzenli olarak katıldığı Oxford Sempozyumu çerçevesinde özgün yemek tarihi araştırmalarına verilen Sophie Coe ödülünü kazandı. Dünyanın pek çok yerinde gastronomi konulu sempozyum ve toplantılara katılmayı, pek çok yayına katkıda bulunmayı sürdürüyor. "Güneşin ve Ateşin Tadı: Gaziantep Mutfağı" adlı kitabın da yazarı. Acı, Tatlı, Mayhoş her gün NTVRadyo'da. Kaçırdığınız bölümleri bu sayfadaki kayıtlardan ya da Apple, Google, Spotify'da Acı, Tatlı, Mayhoş (NTVRadyo) hesaplarından istediğiniz zaman, istediğiniz yerde dinleyebilirsiniz.
  2. Aylin Öney Tan'la bir tutam tarih biraz da tarif #acıtatlımayhoş #podcast Bulgar mutfağında közlenmiş biber çok kullanılıyor. Kaynak ustası Nikolay Piperkov, karısı için 1974 yılında elektrikli bir köz makinesi yaptı. Adını "çuşkopek" koyduğu bu alet, Bulgaristan'ın 20. yy'daki en önemli icatlarından biri. Aylin Öney Tan'dan hikayeyi dinleyin Aylin Öney Tan bu programda yemekleri, yemek kültürünü tarihiyle ve tariflerle anlatıyor. Aylin Öney Tan mimar, restorasyon uzmanı, yemek kültürü yazarı. 1959 yılı, Ankara doğumlu. ODTÜ’de mimarlık ve restorasyon okudu, İtalya ve İngiltere’de eski eserleri koruma konusunda mesleki uzmanlık eğitimleri aldı, Cezayir’de yaşadı. Uzun yıllar tarihi çevre koruma ve restorasyon projeleri yaptı. Tarih Vakfı için yaptığı Darphane-i Amire restorasyonu sonrası Dünya Bankası Türkiye Kültürel Miras projesi yöneticiliğini üstlendi. Çeşitli AB projelerinde çalıştı. Bu süreçte tutkusu olan yemek kültürü araştırmalarını sürdürdü. 2000 yılında Slow Food ödülü dünya jürisinde yer aldı. Çeşitli gazete ve dergilerde, ayrıca yurt dışında pek çok referans kitapta Türkiye maddeleri yazdı. 2007 yılından itibaren düzenli olarak katıldığı Oxford Sempozyumu çerçevesinde özgün yemek tarihi araştırmalarına verilen Sophie Coe ödülünü kazandı. Dünyanın pek çok yerinde gastronomi konulu sempozyum ve toplantılara katılmayı, pek çok yayına katkıda bulunmayı sürdürüyor. "Güneşin ve Ateşin Tadı: Gaziantep Mutfağı" adlı kitabın da yazarı. Acı, Tatlı, Mayhoş her gün NTVRadyo'da. Kaçırdığınız bölümleri bu sayfadaki kayıtlardan ya da Apple, Google, Spotify'da Acı, Tatlı, Mayhoş (NTVRadyo) hesaplarından istediğiniz zaman, istediğiniz yerde dinleyebilirsiniz.
  3. Köşedeki Kitapçı'da yeni çıkanlar, yeni baskılar 📕Çimen Yaprakları (Walt Whitman) 📕Yıldızlara Bakan Çocuk (Sevtap Ayhan) 📕Yanık Şeker (Avni Doshi) Adnan Bostancıoğlu 1961, Ankara doğumlu. ODTÜ Endüstri Mühendisliği’nde okudu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde çalıştı. Çalışma hayatının son 15 yılında NTV’nin farklı bölümlerinde görev aldı. 2015 yılından bu yana NTVRadyo'da Köşedeki Kitapçı programını hazırlayıp sunuyor. Adnan Bostancıoğlu'nun NTVRadyo için hazırladığı 2 diziye de bu sitedeki podcast sayfasından ve podcast platformlarından ulaşabilirsiniz. "Ege'nin İki Yakası" adlı 30 bölümlük dizi program hikayeler ve şarkılarla rebetiko tarihini anlatıyor. "Şiirlerle Şarkılarla" adlı 21 bölümlük dizi programda ise şarkılara söz olan şiirlerin hikayelerini, şairlerini anlatıyor, o şarkıları çalıyor. Programların tüm bölümlerini ntvradyo.com.tr adresinden ve podcast platformlarından dinleyebilirsiniz.
  4. Aylin Öney Tan'la bir tutam tarih biraz da tarif #acıtatlımayhoş #podcast Közde pişirilen patatesin lezzeti, son yılların en sevilen sokak yemeği kumpire ilham oldu. Bazı ülkelerde patatese "kumpir" deniyor, İngilizler ise, kabuğuyla pişmesinden hareketle "jacket potatoe" diyor. Aylin Öney Tan'la közde, külde pişen lezzetler yolculuğu başladı Aylin Öney Tan bu programda yemekleri, yemek kültürünü tarihiyle ve tariflerle anlatıyor. Aylin Öney Tan mimar, restorasyon uzmanı, yemek kültürü yazarı. 1959 yılı, Ankara doğumlu. ODTÜ’de mimarlık ve restorasyon okudu, İtalya ve İngiltere’de eski eserleri koruma konusunda mesleki uzmanlık eğitimleri aldı, Cezayir’de yaşadı. Uzun yıllar tarihi çevre koruma ve restorasyon projeleri yaptı. Tarih Vakfı için yaptığı Darphane-i Amire restorasyonu sonrası Dünya Bankası Türkiye Kültürel Miras projesi yöneticiliğini üstlendi. Çeşitli AB projelerinde çalıştı. Bu süreçte tutkusu olan yemek kültürü araştırmalarını sürdürdü. 2000 yılında Slow Food ödülü dünya jürisinde yer aldı. Çeşitli gazete ve dergilerde, ayrıca yurt dışında pek çok referans kitapta Türkiye maddeleri yazdı. 2007 yılından itibaren düzenli olarak katıldığı Oxford Sempozyumu çerçevesinde özgün yemek tarihi araştırmalarına verilen Sophie Coe ödülünü kazandı. Dünyanın pek çok yerinde gastronomi konulu sempozyum ve toplantılara katılmayı, pek çok yayına katkıda bulunmayı sürdürüyor. "Güneşin ve Ateşin Tadı: Gaziantep Mutfağı" adlı kitabın da yazarı. Acı, Tatlı, Mayhoş her gün NTVRadyo'da. Kaçırdığınız bölümleri bu sayfadaki kayıtlardan ya da Apple, Google, Spotify'da Acı, Tatlı, Mayhoş (NTVRadyo) hesaplarından istediğiniz zaman, istediğiniz yerde dinleyebilirsiniz.
  5. Köşedeki Kitapçı'da yeni çıkanlar, yeni baskılar 📘Gergedan (Eugene Ionesco) 📘Gecede Bir Çığlık (Nilüfer Kuyaş) 📘İmparatorluk Varisi Mustafa Kemal Atatürk (Ryan Gingeras) Adnan Bostancıoğlu 1961, Ankara doğumlu. ODTÜ Endüstri Mühendisliği’nde okudu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde çalıştı. Çalışma hayatının son 15 yılında NTV’nin farklı bölümlerinde görev aldı. 2015 yılından bu yana NTVRadyo'da Köşedeki Kitapçı programını hazırlayıp sunuyor. Adnan Bostancıoğlu'nun NTVRadyo için hazırladığı 2 diziye de bu sitedeki podcast sayfasından ve podcast platformlarından ulaşabilirsiniz. "Ege'nin İki Yakası" adlı 30 bölümlük dizi program hikayeler ve şarkılarla rebetiko tarihini anlatıyor. "Şiirlerle Şarkılarla" adlı 21 bölümlük dizi programda ise şarkılara söz olan şiirlerin hikayelerini, şairlerini anlatıyor, o şarkıları çalıyor. Programların tüm bölümlerini ntvradyo.com.tr adresinden ve podcast platformlarından dinleyebilirsiniz.
  6. Aylin Öney Tan'la bir tutam tarih biraz da tarif #acıtatlımayhoş 🌶️ Aylin Öney Tan bu hafta bilimi içine katarak yavaş yavaş pişen yemeğin lezzetine odaklandı. Hem lezzetli hem sağlıklı hem de ekonomik olan "yavaş pişirme" yöntemlerini hikaye ve tariflerle anlattı. Bir arada dinlemek isteyenler için hepsi bu kayıtta. İyi dinlemeler. Aylin Öney Tan bu programda yemekleri, yemek kültürünü tarihiyle ve tariflerle anlatıyor. Aylin Öney Tan mimar, restorasyon uzmanı, yemek kültürü yazarı. 1959 yılı, Ankara doğumlu. ODTÜ’de mimarlık ve restorasyon okudu, İtalya ve İngiltere’de eski eserleri koruma konusunda mesleki uzmanlık eğitimleri aldı, Cezayir’de yaşadı. Uzun yıllar tarihi çevre koruma ve restorasyon projeleri yaptı. Tarih Vakfı için yaptığı Darphane-i Amire restorasyonu sonrası Dünya Bankası Türkiye Kültürel Miras projesi yöneticiliğini üstlendi. Çeşitli AB projelerinde çalıştı. Bu süreçte tutkusu olan yemek kültürü araştırmalarını sürdürdü. 2000 yılında Slow Food ödülü dünya jürisinde yer aldı. Çeşitli gazete ve dergilerde, ayrıca yurt dışında pek çok referans kitapta Türkiye maddeleri yazdı. 2007 yılından itibaren düzenli olarak katıldığı Oxford Sempozyumu çerçevesinde özgün yemek tarihi araştırmalarına verilen Sophie Coe ödülünü kazandı. Dünyanın pek çok yerinde gastronomi konulu sempozyum ve toplantılara katılmayı, pek çok yayına katkıda bulunmayı sürdürüyor. "Güneşin ve Ateşin Tadı: Gaziantep Mutfağı" adlı kitabın da yazarı. Acı, Tatlı, Mayhoş her gün NTVRadyo'da. Kaçırdığınız bölümleri bu sayfadaki kayıtlardan ya da Apple, Google, Spotify'da Acı, Tatlı, Mayhoş (NTVRadyo) hesaplarından istediğiniz zaman, istediğiniz yerde dinleyebilirsiniz.
  7. Jeoloji Profesörü Şükrü Ersoy Jeoloji Profesörü Şükrü Ersoy ile yanardağlar üzerinde konuştuk. Türleri, dünyadaki ve Türkiye’deki aktif yanardağlar, bulundukları çevreye etkileri, iklim krizi ve depremlerle nasıl bir ilişkisi, insanlık açısından taşıdığı riskler üzerine sorularımızı yönelttik.
  8. Ahmet Ümit’in romanından uyarlandı #radyotiyatrosu Olay çözüldü mü? Yıldız neden ikna olmuyor? #AhmetÜmit’in çok satan eserinden uyarlanan #KayıpTanrılarÜlkesi, yeni bölümüyle NTVRadyo’da Ahmet Ümit’in ünlü polisiye roman kahramanı Başkomser Nevzat gizemli, tuhaf cinayet vakalarını, muavini Ali ile birlikte şimdi NTVRadyo'da çözüyor. Daha önce televizyon dizisi ve sinema filmine konu olan Başkomser Nevzat’ın maceraları “Radyo Tiyatrosu” formatıyla NTVRadyo için uyarlandı. "Şeytan Ayrıntıda Gizlidir"den “Beyoğlu’nun En Güzel Abisi”ne, "Agatha’nın Anahtarı"na kadar Ahmet Ümit’in pekçok hikayesinden sonra, "İstanbul Hatırası", "Kavim", "Kırlangıç Çığlığı" Radyo Tiyatrosu olarak yayınlandı. Şu anda, “Sultanı Öldürmek” adlı romanı NTV Radyo dinleyicileriyle buluşuyor. Başkomser Nevzat’a ünlü seslendirme sanatçısı Nuri Gökaşan hayat verdi. Efektör: NTVRadyo prodüktörü Cengiz Saral. Başkomser Nevzat kimdir? Yazar Ahmet Ümit kahramanını, “alaturka bir kişilik” diye niteliyor. 50’li yaşlarını süren Nevzat yalnız yaşayan, suskun, çok alışık olmadığımız bir kahraman. Polisliğe alaylı olarak başlayıp, mesleğin bütün kademelerinde bulunmuş. Başarı kadar başarısızlıkları da yaşamış, İstanbul’u avucunun içi gibi tanıyan, suçlu psikolojisini iyi bilen biri.
  9. Aylin Öney Tan'la bir tutam tarih biraz da tarif #acıtatlımayhoş "25 - 30 kilometre yürüyün, döndüğünüzde yemek hazır!" "Norveç fırını" adıyla bilinen pişirme yöntemini biliyor musunuz? Aylin Öney Tan'dan dinleyin Aylin Öney Tan bu programda yemekleri, yemek kültürünü tarihiyle ve tariflerle anlatıyor. Aylin Öney Tan mimar, restorasyon uzmanı, yemek kültürü yazarı. 1959 yılı, Ankara doğumlu. ODTÜ’de mimarlık ve restorasyon okudu, İtalya ve İngiltere’de eski eserleri koruma konusunda mesleki uzmanlık eğitimleri aldı, Cezayir’de yaşadı. Uzun yıllar tarihi çevre koruma ve restorasyon projeleri yaptı. Tarih Vakfı için yaptığı Darphane-i Amire restorasyonu sonrası Dünya Bankası Türkiye Kültürel Miras projesi yöneticiliğini üstlendi. Çeşitli AB projelerinde çalıştı. Bu süreçte tutkusu olan yemek kültürü araştırmalarını sürdürdü. 2000 yılında Slow Food ödülü dünya jürisinde yer aldı. Çeşitli gazete ve dergilerde, ayrıca yurt dışında pek çok referans kitapta Türkiye maddeleri yazdı. 2007 yılından itibaren düzenli olarak katıldığı Oxford Sempozyumu çerçevesinde özgün yemek tarihi araştırmalarına verilen Sophie Coe ödülünü kazandı. Dünyanın pek çok yerinde gastronomi konulu sempozyum ve toplantılara katılmayı, pek çok yayına katkıda bulunmayı sürdürüyor. "Güneşin ve Ateşin Tadı: Gaziantep Mutfağı" adlı kitabın da yazarı. Acı, Tatlı, Mayhoş her gün NTVRadyo'da. Kaçırdığınız bölümleri bu sayfadaki kayıtlardan ya da Apple, Google, Spotify'da Acı, Tatlı, Mayhoş (NTVRadyo) hesaplarından istediğiniz zaman, istediğiniz yerde dinleyebilirsiniz.
  10. Aylin Öney Tan'la bir tutam tarih biraz da tarif #acıtatlımayhoş Litvanya'daki kadınların çilesi 1940'larda çalışan Amerikalı kadınların hayatını kurtaracak bir keşfe ilham kaynağı oldu. Aylin Öney Tan "yavaş pişirme" yöntemini anlatıyor Aylin Öney Tan bu programda yemekleri, yemek kültürünü tarihiyle ve tariflerle anlatıyor. Aylin Öney Tan mimar, restorasyon uzmanı, yemek kültürü yazarı. 1959 yılı, Ankara doğumlu. ODTÜ’de mimarlık ve restorasyon okudu, İtalya ve İngiltere’de eski eserleri koruma konusunda mesleki uzmanlık eğitimleri aldı, Cezayir’de yaşadı. Uzun yıllar tarihi çevre koruma ve restorasyon projeleri yaptı. Tarih Vakfı için yaptığı Darphane-i Amire restorasyonu sonrası Dünya Bankası Türkiye Kültürel Miras projesi yöneticiliğini üstlendi. Çeşitli AB projelerinde çalıştı. Bu süreçte tutkusu olan yemek kültürü araştırmalarını sürdürdü. 2000 yılında Slow Food ödülü dünya jürisinde yer aldı. Çeşitli gazete ve dergilerde, ayrıca yurt dışında pek çok referans kitapta Türkiye maddeleri yazdı. 2007 yılından itibaren düzenli olarak katıldığı Oxford Sempozyumu çerçevesinde özgün yemek tarihi araştırmalarına verilen Sophie Coe ödülünü kazandı. Dünyanın pek çok yerinde gastronomi konulu sempozyum ve toplantılara katılmayı, pek çok yayına katkıda bulunmayı sürdürüyor. "Güneşin ve Ateşin Tadı: Gaziantep Mutfağı" adlı kitabın da yazarı. Acı, Tatlı, Mayhoş her gün NTVRadyo'da. Kaçırdığınız bölümleri bu sayfadaki kayıtlardan ya da Apple, Google, Spotify'da Acı, Tatlı, Mayhoş (NTVRadyo) hesaplarından istediğiniz zaman, istediğiniz yerde dinleyebilirsiniz.
  11. Köşedeki Kitapçı'da yeni çıkanlar, yeni baskılar 📗Terra Incognita (Vladimir Nabokov) 📗Duende (Federico Garcia Lorca) Adnan Bostancıoğlu 1961, Ankara doğumlu. ODTÜ Endüstri Mühendisliği’nde okudu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde çalıştı. Çalışma hayatının son 15 yılında NTV’nin farklı bölümlerinde görev aldı. 2015 yılından bu yana NTVRadyo'da Köşedeki Kitapçı programını hazırlayıp sunuyor. Adnan Bostancıoğlu'nun NTVRadyo için hazırladığı 2 diziye de bu sitedeki podcast sayfasından ve podcast platformlarından ulaşabilirsiniz. "Ege'nin İki Yakası" adlı 30 bölümlük dizi program hikayeler ve şarkılarla rebetiko tarihini anlatıyor. "Şiirlerle Şarkılarla" adlı 21 bölümlük dizi programda ise şarkılara söz olan şiirlerin hikayelerini, şairlerini anlatıyor, o şarkıları çalıyor. Programların tüm bölümlerini ntvradyo.com.tr adresinden ve podcast platformlarından dinleyebilirsiniz.
  12. Aylin Öney Tan'la bir tutam tarih biraz da tarif #acıtatlımayhoş Mısır'da testi içinde pişirilen "ful medames" yemeği var. Baklanın, testi içinde uzun uzun, yavaş yavaş pişirildiği bu yemeğin benzeri bizde de çömlek ya da testi içinde Antakya'da pişirilir. Aynı yöntemle kuru fasulye de pişirilir. Ama önemli bir fark var. Aylin Öney Tan püf noktasını anlatıyor Aylin Öney Tan bu programda yemekleri, yemek kültürünü tarihiyle ve tariflerle anlatıyor. Aylin Öney Tan mimar, restorasyon uzmanı, yemek kültürü yazarı. 1959 yılı, Ankara doğumlu. ODTÜ’de mimarlık ve restorasyon okudu, İtalya ve İngiltere’de eski eserleri koruma konusunda mesleki uzmanlık eğitimleri aldı, Cezayir’de yaşadı. Uzun yıllar tarihi çevre koruma ve restorasyon projeleri yaptı. Tarih Vakfı için yaptığı Darphane-i Amire restorasyonu sonrası Dünya Bankası Türkiye Kültürel Miras projesi yöneticiliğini üstlendi. Çeşitli AB projelerinde çalıştı. Bu süreçte tutkusu olan yemek kültürü araştırmalarını sürdürdü. 2000 yılında Slow Food ödülü dünya jürisinde yer aldı. Çeşitli gazete ve dergilerde, ayrıca yurt dışında pek çok referans kitapta Türkiye maddeleri yazdı. 2007 yılından itibaren düzenli olarak katıldığı Oxford Sempozyumu çerçevesinde özgün yemek tarihi araştırmalarına verilen Sophie Coe ödülünü kazandı. Dünyanın pek çok yerinde gastronomi konulu sempozyum ve toplantılara katılmayı, pek çok yayına katkıda bulunmayı sürdürüyor. "Güneşin ve Ateşin Tadı: Gaziantep Mutfağı" adlı kitabın da yazarı. Acı, Tatlı, Mayhoş her gün NTVRadyo'da. Kaçırdığınız bölümleri bu sayfadaki kayıtlardan ya da Apple, Google, Spotify'da Acı, Tatlı, Mayhoş (NTVRadyo) hesaplarından istediğiniz zaman, istediğiniz yerde dinleyebilirsiniz.
  13. Köşedeki Kitapçı'da yeni çıkanlar, yeni baskılar 📘Kavgaz -Pilot- (Algan Sezgintüredi & Mesut Demirbilek) 📘Sahi Adım Neydi (Polat Özlüoğlu) 📘30 Şahane Kelime (Mahir Ünsal Eriş) Adnan Bostancıoğlu 1961, Ankara doğumlu. ODTÜ Endüstri Mühendisliği’nde okudu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde çalıştı. Çalışma hayatının son 15 yılında NTV’nin farklı bölümlerinde görev aldı. 2015 yılından bu yana NTVRadyo'da Köşedeki Kitapçı programını hazırlayıp sunuyor. Adnan Bostancıoğlu'nun NTVRadyo için hazırladığı 2 diziye de bu sitedeki podcast sayfasından ve podcast platformlarından ulaşabilirsiniz. "Ege'nin İki Yakası" adlı 30 bölümlük dizi program hikayeler ve şarkılarla rebetiko tarihini anlatıyor. "Şiirlerle Şarkılarla" adlı 21 bölümlük dizi programda ise şarkılara söz olan şiirlerin hikayelerini, şairlerini anlatıyor, o şarkıları çalıyor. Programların tüm bölümlerini ntvradyo.com.tr adresinden ve podcast platformlarından dinleyebilirsiniz.
  14. Aylin Öney Tan'la bir tutam tarih biraz da tarif #acıtatlımayhoş 🌶️ Bir poşet ya da kavanoz içinde, çok düşük ısıda, birkaç saatten 3 güne kadar uzayan bir sürede yemek pişirme yöntemini denediniz mi? Aylin Öney Tan "yavaş pişirme" tekniklerini anlatıyor Aylin Öney Tan bu programda yemekleri, yemek kültürünü tarihiyle ve tariflerle anlatıyor. Aylin Öney Tan mimar, restorasyon uzmanı, yemek kültürü yazarı. 1959 yılı, Ankara doğumlu. ODTÜ’de mimarlık ve restorasyon okudu, İtalya ve İngiltere’de eski eserleri koruma konusunda mesleki uzmanlık eğitimleri aldı, Cezayir’de yaşadı. Uzun yıllar tarihi çevre koruma ve restorasyon projeleri yaptı. Tarih Vakfı için yaptığı Darphane-i Amire restorasyonu sonrası Dünya Bankası Türkiye Kültürel Miras projesi yöneticiliğini üstlendi. Çeşitli AB projelerinde çalıştı. Bu süreçte tutkusu olan yemek kültürü araştırmalarını sürdürdü. 2000 yılında Slow Food ödülü dünya jürisinde yer aldı. Çeşitli gazete ve dergilerde, ayrıca yurt dışında pek çok referans kitapta Türkiye maddeleri yazdı. 2007 yılından itibaren düzenli olarak katıldığı Oxford Sempozyumu çerçevesinde özgün yemek tarihi araştırmalarına verilen Sophie Coe ödülünü kazandı. Dünyanın pek çok yerinde gastronomi konulu sempozyum ve toplantılara katılmayı, pek çok yayına katkıda bulunmayı sürdürüyor. "Güneşin ve Ateşin Tadı: Gaziantep Mutfağı" adlı kitabın da yazarı. Acı, Tatlı, Mayhoş her gün NTVRadyo'da. Kaçırdığınız bölümleri bu sayfadaki kayıtlardan ya da Apple, Google, Spotify'da Acı, Tatlı, Mayhoş (NTVRadyo) hesaplarından istediğiniz zaman, istediğiniz yerde dinleyebilirsiniz.
  15. Köşedeki Kitapçı'da yeni çıkanlar, yeni baskılar 📗Aforizmalar (Oscar Wilde) 📗Endişelerim ve Ben (Dr. Éric Engleber) 📗Başrolde Mimarlık -Yeşilçam Filmlerinde Mekan ve Modernite - (Umut Şumnu) Adnan Bostancıoğlu 1961, Ankara doğumlu. ODTÜ Endüstri Mühendisliği’nde okudu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde çalıştı. Çalışma hayatının son 15 yılında NTV’nin farklı bölümlerinde görev aldı. 2015 yılından bu yana NTVRadyo'da Köşedeki Kitapçı programını hazırlayıp sunuyor. Adnan Bostancıoğlu'nun NTVRadyo için hazırladığı 2 diziye de bu sitedeki podcast sayfasından ve podcast platformlarından ulaşabilirsiniz. "Ege'nin İki Yakası" adlı 30 bölümlük dizi program hikayeler ve şarkılarla rebetiko tarihini anlatıyor. "Şiirlerle Şarkılarla" adlı 21 bölümlük dizi programda ise şarkılara söz olan şiirlerin hikayelerini, şairlerini anlatıyor, o şarkıları çalıyor. Programların tüm bölümlerini ntvradyo.com.tr adresinden ve podcast platformlarından dinleyebilirsiniz.
×

Important Information

By using this website, you accept the use of cookies in accordance with our Privacy Policy.