Jump to content

Mattijs Kattouw

Podcaster
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

 1. Deel 2 van mijn gesprek met Timo van Ruiswijk, drumcoach In deze aflevering kun je luisteren naar het tweede deel van mijn gesprek met Timo van Ruiswijk. Timo is drumcoach en heeft zijn eigen bedrijf 'Ongefillterd'. Van jongs af aan is Timo al gefascineerd door muziek. Opgebracht in een muzikale familie leerde hij al vroeg de kracht van muziek en hoe muziek emoties kan bekrachtigen en connecties kan geven met anderen. In deel 2 spreken we over hoe levens altijd in beweging zijn en wat een rijkdom verschillende ervaringen daarin kunnen brengen. Zo leidde het voor Timo ertoe om coachen en drummen te combineren zodat hij zijn passie vond. We spreken over de kracht van muziek. Muziek helpt op uit je hoofd te gaan en te luisteren naar jouw lichaam, emoties en intuïtie. Verder spreken we over de verschillende vormen van coaching die Timo levert het zijn bedrijf Ongefillterd: 1 op 1, groepscoaching en zelfs heeft Timo drumcoaching voor kleuters gedaan. Tijdens de podcast noem ik ook Erik Scherder - hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam - die een aantal mooie lezingen heeft gedaan over de positieve invloed van muziek op het brein. Die vind je o.a. hier Wat gebeurt er in je hersenen als je muziek luistert? Prof. Dr. Erik Scherder (2/5) - YouTube Wil je meer weten over Timo? Je vind hem online via de volgende links: https://www.ongefillterd.nl/ https://www.linkedin.com/in/timovanr/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100008728939464 ------------------------------- Luister naar afleveringen via de website of abonneer je op de podcast via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer, Stitcher of TuneIn. Gebruik je een andere app? Geen probleem. Importeer dan de RSS feed in de app. Ben je tevreden over de podcast? Laat een review achter in de podcast app van jouw keuze of schrijf een recensie. Ook kun je de podcast delen met anderen via sociale media. Heb je suggesties of opmerkingen? Ken je of ben je iemand met een verhaal dat past bij de podcast? Geef dan de tip door via Facebook (https://www.facebook.com/metmanenmachtpodcast/) of via email (metmanenmachtpodcast@outlook.com).
 2. Deel 1 van mijn gesprek met Timo van Ruiswijk, drumcoach In deze aflevering kun je luisteren naar het eerste deel van mijn gesprek met Timo van Ruiswijk. Timo is drumcoach en heeft zijn eigen bedrijf 'Ongefillterd'. Van jongs af aan is Timo al gefascineerd door muziek. Opgebracht in een muzikale familie leerde hij al vroeg de kracht van muziek en hoe muziek emoties kan bekrachtigen en connecties kan geven met anderen. Dat leidde tot het conservatorium in Zwolle waar hij is opgeleid als uitvoerend muzikant en drumdocent. Daarna heeft Timo nog een masterstudie Jazz in Scandinavië gevolgd. Eenmaal terug in Nederland is het een hele zoektocht geweest om te vinden hoe hij zijn passie voor muziek in zijn werkzame leven vorm kon geven. Timo wilde zich ook op andere vlakken ontwikkelen en heeft als manager van een hostel gewerkt. Daar leerde hij dat hij goed kan coachen en daar ook plezier in heeft. Uiteindelijk bracht hem dat op het idee van drumcoaching waarbij hij zijn passie voor muziek en coaching heeft samengebracht. In dit eerste deel praten we over zijn reis, de rol van muziek en het belang van het vinden van je passie en daar naar leven. Wil je meer weten over Timo? Je vind hem online via de volgende links: https://www.ongefillterd.nl/ https://www.linkedin.com/in/timovanr/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100008728939464 ------------------------------- Luister naar afleveringen via de website of abonneer je op de podcast via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer, Stitcher of TuneIn. Gebruik je een andere app? Geen probleem. Importeer dan de RSS feed in de app. Ben je tevreden over de podcast? Laat een review achter in de podcast app van jouw keuze of schrijf een recensie. Ook kun je de podcast delen met anderen via sociale media. Heb je suggesties of opmerkingen? Ken je of ben je iemand met een verhaal dat past bij de podcast? Geef dan de tip door via Facebook (https://www.facebook.com/metmanenmachtpodcast/) of via email (metmanenmachtpodcast@outlook.com).
 3. Deel 2 van mijn gesprek met Ewout Kattouw, ervaringsdeskundige en auteur In deze aflevering kun je luisteren naar het tweede deel van het gesprek met mijn broer Ewout Kattouw. Ewout heeft zo'n 25 jaar in de psychiatrie als cliënt gezeten. Daarbij heeft hij 22 verschillende diagnoses en 40 verschillende medicijnen gekregen. In dit eerste deel praten we over hoe hij vanuit jong volwassen leeftijd terecht kwam in de psychiatrie. Eerst nog thuis, toen naar een psychiatrische afdeling van het ziekenhuis en daarna wisselend in en uit gesloten afdelingen. In het eerste deel spraken we over hoe Ewout de regie over zijn eigen beleving kwijt raakte en uiteindelijk de strijd aanging om zichzelf terug te vinden en zijn onafhankelijk - ook van de medicijnen - terug te krijgen. Hij heeft een boek geschreven over zijn ervaringen, 'Wie is er nu eigenlijk gek?' Het boek is 19 maart gepresenteerd en is nu verkrijgbaar bij diverse boekhandels. In dit tweede deel spreken we over de moeizame weg om zijn onafhankelijkheid weer terug te krijgen. Onafhankelijkheid van het label 'psychiatrisch patiënt' en van de medicijnen. Dat was een veel grotere klus dan verwacht. Zowel het afbouwen van de medicijnen als de confrontatie met wat hem allemaal was overkomen. Ewout vertelt hoe erkenning van zijn lot tijdens de interviews voor zijn boek hem hebben geholpen. Ook heeft therapie enorm geholpen om om te gaan met de trauma's en gevoelens die naar boven kwamen. Wil je meer weten over Ewout? Je vind hem online via de volgende links: https://www.linkedin.com/in/ewout-kattouw-3975b66b/ http://www.ewout-kattouw.nl/ https://www.ewout-kattouw.nl/boek https://www.facebook.com/ewout.kattouw ------------------------------- Luister naar afleveringen via de website of abonneer je op de podcast via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer, Stitcher of TuneIn. Gebruik je een andere app? Geen probleem. Importeer dan de RSS feed in de app. Ben je tevreden over de podcast? Laat een review achter in de podcast app van jouw keuze of schrijf een recensie. Ook kun je de podcast delen met anderen via sociale media. Heb je suggesties of opmerkingen? Ken je of ben je iemand met een verhaal dat past bij de podcast? Geef dan de tip door via Facebook (https://www.facebook.com/metmanenmachtpodcast/) of via email (metmanenmachtpodcast@outlook.com).
 4. Deel 1 van mijn gesprek met Ewout Kattouw, ervaringsdeskundige en auteur In deze aflevering kun je luisteren naar het eerste deel van het gesprek met mijn broer Ewout Kattouw. Ewout heeft zo'n 25 jaar in de psychiatrie als cliënt gezeten. Daarbij heeft hij 22 verschillende diagnoses en 40 verschillende medicijnen gekregen. In dit eerste deel praten we over hoe hij vanuit jong volwassen leeftijd terecht kwam in de psychiatrie. Eerst nog thuis, toen naar een psychiatrische afdeling van het ziekenhuis en daarna wisselend in en uit gesloten afdelingen. Ewout vertelt hoe hij de regie over zijn eigen beleving kwijt raakte en uiteindelijk de strijd aanging om zichzelf terug te vinden en zijn onafhankelijk - ook van de medicijnen - terug te krijgen. Hij heeft een boek geschreven over zijn ervaringen, 'Wie is er nu eigenlijk gek?' Het boek wordt 19 maart gepresenteerd en zal daarna verkrijgbaar zijn bij diverse boekhandels. Wil je meer weten over Ewout? Je vind hem online via de volgende links: https://www.linkedin.com/in/ewout-kattouw-3975b66b/ http://www.ewout-kattouw.nl/ https://www.ewout-kattouw.nl/boek https://www.facebook.com/ewout.kattouw ------------------------------- Luister naar afleveringen via de website of abonneer je op de podcast via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer, Stitcher of TuneIn. Gebruik je een andere app? Geen probleem. Importeer dan de RSS feed in de app. Ben je tevreden over de podcast? Laat een review achter in de podcast app van jouw keuze of schrijf een recensie. Ook kun je de podcast delen met anderen via sociale media. Heb je suggesties of opmerkingen? Ken je of ben je iemand met een verhaal dat past bij de podcast? Geef dan de tip door via Facebook (https://www.facebook.com/metmanenmachtpodcast/) of via email (metmanenmachtpodcast@outlook.com).
 5. Deel 2 van mijn gesprek met Wim van Lent, mannencoach bij de Mannenboom Wim van Lent ken je wellicht van het boek 'Als de man verliest', dat hij samen met Tim Overdiek geschreven heeft. Sinds 2012 heeft hij De Mannenboom, praktijk voor mannencoaching. Hij was ruim dertig jaar werkzaam als begeleider, verpleegkundige en docent binnen de GGZ. Ook is Wim met zijn partner Sabine Noten mede eigenaar en coach bij Opleidingen Land van Rouw, een post-HBO opleiding over omgaan met verlies, liefde en rouw waar mensen worden opgeleid tot rouwbegeleider en verliesconsulent. In dit 2e deel spreken we over waarom aandacht van anderen mannen zo belangrijk is voor mannen. Mannengroepen zijn daar zeer geschikt voor. Mannen hebben mannen nodig die altijd achter en naast hun staan, soms voor hun. Ook praten we over hoe Wim normaal gesproken een therapie traject aanvliegt. Ook praten we over Opleidingen Land van Rouw waar Wim samen met zijn partner Sabine noten mede eigenaar is. heb je interesse om (rouw)therapeut te worden? Neem dan zeker even een kijkje op de website. Veel luisterplezier! Wil je meer weten over Wim? Je vind hem online via de volgende links: https://www.demannenboom.nl/ https://www.landvanrouw.nl/ ------------------------------- Luister naar afleveringen via de website of abonneer je op de podcast via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer, Stitcher of TuneIn. Gebruik je een andere app? Geen probleem. Importeer dan de RSS feed in de app. Ben je tevreden over de podcast? Laat een review achter in de podcast app van jouw keuze of schrijf een recensie. Ook kun je de podcast delen met anderen via sociale media. Heb je suggesties of opmerkingen? Ken je of ben je iemand met een verhaal dat past bij de podcast? Geef dan de tip door via Facebook (https://www.facebook.com/metmanenmachtpodcast/) of via email (metmanenmachtpodcast@outlook.com).
 6. Deel 1 van mijn gesprek met Wim van Lent, mannencoach bij de Mannenboom Wim van Lent ken je wellicht van het boek 'Als de man verliest', dat hij samen met Tim Overdiek geschreven heeft. Sinds 2012 heeft hij De Mannenboom, praktijk voor mannencoaching. Hij was ruim dertig jaar werkzaam als begeleider, verpleegkundige en docent binnen de GGZ. Ook is Wim met zijn partner Sabine Noten mede eigenaar en coach bij Opleidingen Land van Rouw, een post-HBO opleiding over omgaan met verlies, liefde en rouw waar mensen worden opgeleid tot rouwbegeleider en verliesconsulent. In dit eerste deel praten we over hoe mannen rouwen en Wim legt uit waarom het voor mannen vaak lastig is om zich open te stellen voor hun gevoelens, vooral als er sprake is van verlies. Het draait allemaal om controle en het idee het alleen te moeten doen. Wim legt uit wat het belang is van een vader in de opvoeding voor jongens. Tevens spraken we over het verlies van een kind aan bod wat het gesprek ineens heel dichtbij huis bracht, omdat in 2010 Mariëlle en ik onze zoon Noah zijn verloren bij zijn geboorte. Veel luisterplezier! Wil je meer weten over Wim? Je vind hem online via de volgende links: https://www.demannenboom.nl/ https://www.landvanrouw.nl/ ------------------------------- Luister naar afleveringen via de website of abonneer je op de podcast via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer, Stitcher of TuneIn. Gebruik je een andere app? Geen probleem. Importeer dan de RSS feed in de app. Ben je tevreden over de podcast? Laat een review achter in de podcast app van jouw keuze of schrijf een recensie. Ook kun je de podcast delen met anderen via sociale media. Heb je suggesties of opmerkingen? Ken je of ben je iemand met een verhaal dat past bij de podcast? Geef dan de tip door via Facebook (https://www.facebook.com/metmanenmachtpodcast/) of via email (metmanenmachtpodcast@outlook.com).
 7. Deel 2 van het gesprek met Ellen Luttikhuis, voedingscoach en leeftstijlcoach bij Vitaal&jij Ellen Luttikhuis is jarenlang prof volleybalster geweest en is daar succesvol in geweest. De topsport was voor haar een haakje om meer interesse te krijgen in voeding. Een paar geleden besloot ze haar passie ze volgen en is ze begonnen met haar eigen bedrijf, Vitaal&Jij. Ze zet zich daarmee in voor een duurzaam en gezond leven. In dit tweede deel praten we over hoe belangrijk het is dat vitaliteit leuk is. Zoek een sport of vorm van beweging die je leuk vindt. Verder praten we over de voordelen van beweging (zowel fysiek als mentaal), legt Ellen uit wat ze zoal meet bij een coachingstraject en waarom je je beter niet blind kunt staren op de kilo's de je afvalt, staan we stil bij de enorme hoeveelheid ongezond eten die we aangeboden krijgen en nog veel meer. Veel luisterplezier! Wil je meer weten over Ellen? Je vind haar online via de volgende links: https://www.linkedin.com/in/ellenluttikhuis/ https://www.linkedin.com/in/ellenluttikhuis/ https://www.linkedin.com/company/vitaal-jij/ https://vitaalenjij.nl/ ------------------------------- Luister naar afleveringen via de website of abonneer je op de podcast via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer, Stitcher of TuneIn. Gebruik je een andere app? Geen probleem. Importeer dan de RSS feed in de app. Ben je tevreden over de podcast? Laat een review achter in de podcast app van jouw keuze of schrijf een recensie. Ook kun je de podcast delen met anderen via sociale media. Heb je suggesties of opmerkingen? Ken je of ben je iemand met een verhaal dat past bij de podcast? Geef dan de tip door via Facebook (https://www.facebook.com/metmanenmachtpodcast/) of via email (metmanenmachtpodcast@outlook.com).
 8. Deel 1 van het gesprek met Ellen Luttikhuis, voedingscoach en leeftstijlcoach bij Vitaal&jij Ellen Luttikhuis is jarenlang prof volleybalster geweest en is daar succesvol in geweest. De topsport was voor haar een haakje om meer interesse te krijgen in voeding. Een paar geleden besloot ze haar passie ze volgen en is ze begonnen met haar eigen bedrijf, Vitaal&Jij. Ze zet zich daarmee in voor een duurzaam en gezond leven. In dit eerste deel praten we over haar carrière met daarbij haar switch naar voeding en leefstijlcoach. We praten ook over de gevolgen van een ongezonde leefstijl en waarom het zo zo moeilijk is om te breken met slechte gewoontes. Gelukkig zijn er handvatten om daar stapsgewijs mee te breken en ze te vervangen door gezondere gewoontes. TIP: zonder plan blijft alles een wens. Veel luisterplezier! Wil je meer weten over Ellen? Je vind haar online via de volgende links: https://www.linkedin.com/in/ellenluttikhuis/ https://www.linkedin.com/in/ellenluttikhuis/ https://www.linkedin.com/company/vitaal-jij/ https://vitaalenjij.nl/ ------------------------------- Luister naar afleveringen via de website of abonneer je op de podcast via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer, Stitcher of TuneIn. Gebruik je een andere app? Geen probleem. Importeer dan de RSS feed in de app. Ben je tevreden over de podcast? Laat een review achter in de podcast app van jouw keuze of schrijf een recensie. Ook kun je de podcast delen met anderen via sociale media. Heb je suggesties of opmerkingen? Ken je of ben je iemand met een verhaal dat past bij de podcast? Geef dan de tip door via Facebook (https://www.facebook.com/metmanenmachtpodcast/) of via email (metmanenmachtpodcast@outlook.com).
 9. Deel 2 van het gesprek met Patrick Coopmans van Sixstarleadership Patrick Coopmans heeft 12 jaar gewerkt binnen defensie, eerst als als manschap en later als onderofficier. In 2008 heeft hij defensie verlaten en heeft de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Daarbij heeft hij veel bijgeleerd en ook veel moeten afleren. Dat heeft geleid tot een unieke combinatie van kennis over leiderschap en teamwork. Daarbij is zijn motto "openstaan voor verandering, en toch dicht bij jezelf blijven". In dit tweede deel praten we over zijn ervaringen zijn overstap van defensie naar het bedrijfsleven en hoe dat hem uiteindelijk tot Sixstarleadership heeft gebracht. Bij defensie leerde Patrick hoe belangrijk vertrouwen en feedback geven is. Als er ruimte is voor feedback, kun je groeien als team, maar je moet dan wel met elkaar afspreken waar je elkaar om mag aanspreken. Feedback geven en ontvangen gaan hand is hand. Dat is essentieel voor een team en het fundament van een team zijn normen en waarden. Als je met elkaar afspreekt waar je elkaar op kan aanspreken, is feedback mogelijk, zonder oordeel. En kun je op elkaar vertrouwen. Veel luisterplezier! Wil je meer weten over Patrick? Je vind hem online via de volgende links: https://www.sixstarleadership.com/ (hier vind je ook de link naar Patrick's eigen podcast Sixstarleadership) https://www.linkedin.com/in/patrickcoopmans/ https://www.facebook.com/patrick.coopmans.1 ------------------------------- Luister naar afleveringen via de website of abonneer je op de podcast via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer, Stitcher of TuneIn. Gebruik je een andere app? Geen probleem. Importeer dan de RSS feed in de app. Ben je tevreden over de podcast? Laat een review achter in de podcast app van jouw keuze of schrijf een recensie. Ook kun je de podcast delen met anderen via sociale media. Heb je suggesties of opmerkingen? Ken je of ben je iemand met een verhaal dat past bij de podcast? Geef dan de tip door via Facebook (https://www.facebook.com/metmanenmachtpodcast/) of via email (metmanenmachtpodcast@outlook.com).
 10. Deel 1 van mijn gesprek met Patrick Coopmans van Sixstarleadership Patrick Coopmans heeft 12 jaar gewerkt binnen defensie, eerst als als manschap en later als onderofficier. In 2008 heeft hij defensie verlaten en heeft de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Daarbij heeft hij veel bijgeleerd en ook veel moeten afleren. Dat heeft geleid tot een unieke combinatie van kennis over leiderschap en teamwork. Daarbij is zijn motto "openstaan voor verandering, en toch dicht bij jezelf blijven". Sinds 2019 zet Patrick die kennis in met Sixstarleadership. Het doel van Sixstarleadership is leiders en teams te helpen overstijgende resulaten te behalen. In dit eerste deel praten we over zijn ervaringen binnen defensie, wat er voor hem klikte en de lessen die hij heeft geleerd over leiderschap en teamwork. Een belangrijke les uit defensie is: een team is gebaseerd op 100% vertrouwen. Veel luisterplezier! Wil je meer weten over Patrick? Je vind hem online via de volgende links: https://www.sixstarleadership.com/ (hier vind je ook de link naar Patrick's eigen podcast Sixstarleadership) https://www.linkedin.com/in/patrickcoopmans/ https://www.facebook.com/patrick.coopmans.1 ------------------------------- Luister naar afleveringen via de website of abonneer je op de podcast via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer, Stitcher of TuneIn. Gebruik je een andere app? Geen probleem. Importeer dan de RSS feed in de app. Ben je tevreden over de podcast? Laat een review achter in de podcast app van jouw keuze of schrijf een recensie. Ook kun je de podcast delen met anderen via sociale media. Heb je suggesties of opmerkingen? Ken je of ben je iemand met een verhaal dat past bij de podcast? Geef dan de tip door via Facebook (https://www.facebook.com/metmanenmachtpodcast/) of via email (metmanenmachtpodcast@outlook.com).
 11. Deel 2 van het gesprek met Gert van Ruiswijk Dit is deel 2 van mijn gesprek met Gert van Ruiswijk. Gert heeft een jaar of 5 geleden de stap gezet om in therapie gegaan bij een contextueel therapeute. In dit tweede deel spreken we over hoe inzicht en begrip voor jezelf en anderen stappen zijn op weg naar verandering. Gert vertelt hoe hij veranderd is en wat voor effect dat heeft op hem en de mensen om hem heen. Ook vertelt Gert hoe hij het overlijden van zijn moeder destijds ervaren heeft en hoe hij er nu op terugkijkt en het een plek geeft. Wil je meer weten over Gert? Je vind hem online via de volgende links: https://www.facebook.com/gert.vanruiswijk www.gertvanruiswijk.nl ------------------------------- Luister naar afleveringen via de website of abonneer je op de podcast via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer, Stitcher of TuneIn. Gebruik je een andere app? Geen probleem. Importeer dan de RSS feed in de app. Ben je tevreden over de podcast? Laat een review achter in de podcast app van jouw keuze of schrijf een recensie. Ook kun je de podcast delen met anderen via sociale media. Heb je suggesties of opmerkingen? Ken je of ben je iemand met een verhaal dat past bij de podcast? Geef dan de tip door via Facebook (https://www.facebook.com/metmanenmachtpodcast/) of via email (metmanenmachtpodcast@outlook.com).
 12. Deel 1 van het gesprek met Gert van Ruiswijk Dit is deel 1 van mijn gesprek met Gert van Ruiswijk. We kennen elkaar al heel wat jaren. we hebben samen in dezelfde kerk gezeten en aardig wat met elkaar meegemaakt. Gert heeft een jaar of 5 geleden de stap gezet om in therapie gegaan bij een contextueel therapeute. Contextuele therapie is een vorm van therapie waarbij je als persoon niet los wordt bekeken, maar als onderdeel van een grotere context: familie, relaties, kortom de mensen om je heen en de impact die zij op jouw leven hebben. Gert heeft vanaf zijn jeugd geworsteld met zijn karakter. Hij kan driftig zijn en zijn moeder is het niet gelukt hem hierin te begeleiden. Dat leidde tot een gevoel niet goed genoeg te zijn. In dit eerste deel vertelt Gert over hoe het gevoel niet ok te zijn doorwerkte in zijn leven en leidde tot zelfveroordeling. Hij beschrijft het als een cirkel waar je in terecht komt: bang zijn niet ok te zijn, boos worden en dan vervolgens jezelf erom veroordelen. Ook de spanning met zijn geloof komt aan bod. Juist in een context waar driftigheid met argwaan wordt bekeken en de nadruk erop ligt om het goed te maken als je boos bent geweest, kan zelfveroordeling gevoed worden. Toen hij besloot om hulp te zoeken bij een therapeute kreeg hij meer begrip en acceptatie voor zichzelf, maar ook voor zijn moeder. Het is een mooi verhaal over hoe acceptatie van en begrip voor jezelf en een ander kan leiden tot verandering. Want als je jezelf blijft veroordelen, is er weinig ruimte om echt te kunnen veranderen. Wil je meer weten over Gert? Je vind hem online via de volgende links: https://www.facebook.com/gert.vanruiswijk www.gertvanruiswijk.nl ------------------------------- Luister naar afleveringen via de website of abonneer je op de podcast via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer, Stitcher of TuneIn. Gebruik je een andere app? Geen probleem. Importeer dan de RSS feed in de app. Ben je tevreden over de podcast? Laat een review achter in de podcast app van jouw keuze of schrijf een recensie. Ook kun je de podcast delen met anderen via sociale media. Heb je suggesties of opmerkingen? Ken je of ben je iemand met een verhaal dat past bij de podcast? Geef dan de tip door via Facebook (https://www.facebook.com/metmanenmachtpodcast/) of via email (metmanenmachtpodcast@outlook.com).
 13. Deel 2 van het gesprek met Ingeborg Kiés, systemisch trainer coach en therapeut Ingeborg Kiès traint en begeleid bedrijven en particulieren in management, sales en persoonlijk leiderschap. Dit doet ze met haar paard Zodiac en haar hond Lex. In dit tweede deel van ons gesprek praten we over haar interesse in systeem therapie. We praten over moed vs moeten en waarom we toch zo moeilijk echt met elkaar (en onszelf) in contact komen tegenwoordig. En we bespreken hoe belangrijk het is dat een therapeut of coach een veilige omgeving creëert zodat je eerlijk naar jezelf durft en kan kijken. Verder legt Ingeborg uit hoe coaching bij haar te werk gaat en wat je kunt verwachten van de workshops die ze ook geeft. Wil je meer weten over Ingeborg? Je vind haar online via de volgende links: https://www.ingeborgkies.nl/werken-met-paarden https://www.facebook.com/systemischpaardencoaching https://www.linkedin.com/in/ingeborg-kiès-085b503/ ------------------------------- Luister naar afleveringen via de website of abonneer je op de podcast via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer, Stitcher of TuneIn. Gebruik je een andere app? Geen probleem. Importeer dan de RSS feed in de app. Ben je tevreden over de podcast? Laat een review achter in de podcast app van jouw keuze of schrijf een recensie. Ook kun je de podcast delen met anderen via sociale media. Heb je suggesties of opmerkingen? Ken je of ben je iemand met een verhaal dat past bij de podcast? Geef dan de tip door via Facebook (https://www.facebook.com/metmanenmachtpodcast/) of via email (metmanenmachtpodcast@outlook.com).
 14. Deel 1 van het gesprek met Ingeborg Kiès, systemisch trainer coach en therapeut Ingeborg Kiès traint en begeleid bedrijven en particulieren in management, sales en persoonlijk leiderschap. Dit doet ze met haar paard Zodiac en haar hond Lex. In dit eerste deel van ons gesprek praten we over het pad dat ze gelopen heeft om therapeut/coach te worden. Ingeborg was vroeger het middelste kind en hield niet zoveel van studeren. Ze ontdekte dat ze was goed was in trainen en dat was in lijn met haar passie om mensen helpen te groeien. Toch ging het wringen en ze besloot het over een andere boeg te gooien door te starten met paardencoaching. Ze vertelt hoe ze die omslag gemaakt heeft. Verder praten we over overlevingsstrategieën, de gevolgen van uit contact raken met jezelf en anderen, omgaan met verwachtingen van anderen en je mond open trekken over wat je dwars zit. Wil je meer weten over Ingeborg? Je vind haar online via de volgende links: https://www.ingeborgkies.nl/werken-met-paarden https://www.facebook.com/systemischpaardencoaching https://www.linkedin.com/in/ingeborg-kiès-085b503/ ------------------------------- Luister naar afleveringen via de website of abonneer je op de podcast via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer, Stitcher of TuneIn. Gebruik je een andere app? Geen probleem. Importeer dan de RSS feed in de app. Ben je tevreden over de podcast? Laat een review achter in de podcast app van jouw keuze of schrijf een recensie. Ook kun je de podcast delen met anderen via sociale media. Heb je suggesties of opmerkingen? Ken je of ben je iemand met een verhaal dat past bij de podcast? Geef dan de tip door via Facebook (https://www.facebook.com/metmanenmachtpodcast/) of via email (metmanenmachtpodcast@outlook.com).
 15. Deel 2 van het gesprek met Simon Compagnie, loopbaanbegeleider en mannencoach In deze aflevering hoor je deel 2 van het gesprek met Simon Compagnie. In deze aflevering spreken we verder over hoe Simon te werk gaat loopbaanbegeleider. Daarbij zijn een aantal belangrijke factoren kennis van jezelf en ervaringen met waar je succesvol bent geweest in het werk. Dat zijn belangrijke ingrediënten om hoop en perspectief te hebben en krijgen. Het kan een lastig proces zijn waarbij de neiging ontstaat om op te geven. Daarom is het belangrijk om het proces te verduurzamen. Het besef kan daarbij helpen dat het leven in seizoenen gaat en daarmee een loopbaan ook. Het is belangrijk om eigen regio en autonomie te krijgen en houden. Als je je eigen agenda volgt, zie je kansen en mogelijkheden. Als in een slachtoffer rol blijft zitten, zie je vooral obstakels en onmogelijkheden. Anderen kunnen je helpen om een goed beeld van je sterke punten en aandachtspunten te krijgen. Daarbij is het belangrijk om geen sociaal wenselijke antwoorden te krijgen. "Als je in de spiegel kijkt, zie je het masker dat je voorhoudt" Wil je meer weten over Simon? Je vind hem online via de volgende links: https://www.simoncompagnie.nl/ https://www.linkedin.com/in/simoncompagnie/ https://www.facebook.com/simoncompagnie ------------------------------- Luister naar afleveringen via de website of abonneer je op de podcast via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer, Stitcher of TuneIn. Gebruik je een andere app? Geen probleem. Importeer dan de RSS feed in de app. Ben je tevreden over de podcast? Laat een review achter in de podcast app van jouw keuze of schrijf een recensie. Ook kun je de podcast delen met anderen via sociale media. Heb je suggesties of opmerkingen? Ken je of ben je iemand met een verhaal dat past bij de podcast? Geef dan de tip door via Facebook (https://www.facebook.com/metmanenmachtpodcast/) of via email (metmanenmachtpodcast@outlook.com).
×

Important Information

By using this website, you accept the use of cookies in accordance with our Privacy Policy.